העבריין מאיר אברג'יל חתם היום (ראשון) על הסדר טיעון עם הפרקליטות במסגרת פרשה 512, במסגרתו ירצה חמש שנות מאסר. גם העבריין מוטי חסין, גם הוא נאשם בפרשה חתם על הסדר הטיעון, במוקד המשפט קיומו לכאורה של ארגון פשיעה בינלאומי, שפעל בישראל ובמדינות שונות בעולם, בתבנית מאורגנת, היררכית ושיטתית, החל משנת 2002  ועד לשנת 2006. על פי כתב האישום המתוקן בו הודה אברג'ל, בשנת 2002 נרצח יעקב אברג'יל, אחיו של מאיר בידי אלמוני.



במועד בלתי ידוע, קשר הנאשם קשר עם אחרים לפגוע פגיעה חמורה במשפחות יריבות, על רקע חשדו של הנאשם והאחרים כי המשפחות היריבות אחראיות, בין היתר, לרצח של יעקב ז"ל. במהלך השנים 2002-2003, התרחשו אירועי אלימות שונים במסגרת מאבקים פליליים, לרבות רצח שלושה  אזרחים חפים מפשע באמצעות מטען חבלה שהונח על גג חנות ברחוב יהודה הלוי בת"א. מאיר אברג'ל הודה באישום נוסף. לפי אישום זה, קשר הנאשם קשר עם אחרים ועם עד המדינה, להעביר מפרו לקנדה כמות גדולה של קוקאין שנרכשה.



מאיר אברג'יל. צילום: פלאש 90
מאיר אברג'יל. צילום: פלאש 90

 
על פי הסדר הטיעון, הצדדים עתרו במשותף לעונש של 8.5 שנות מאסר בפועל, מתוכן 3.5 ירוצו בחופף לעונש שריצה בארה"ב על עבירות שבוצעו במסגרת הארגון, מאסר על תנאי, פיצוי בסך 150 אלף שקל, קנס בסך 350 אלף שקל וחילוט בסך שני מיליון שקל. 
 
בפרקליטות אומרים כי השיקולים להגעה להסדר הטיעון הינם, בין היתר, העובדה כי הנאשם הינו הנאשם הראשון שמודה בפרשה ולוקח אחריות על מעשיו ואף על מסע האלימות המתואר בכתב האישום.  כאמור, גם מוטי חסין הודה והורשע לאחר הליך גישור ממושך. על פי כתב האישום המתוקן בו הודה, קשר חסין קשר עם אחרים לחבול בדוד ביטון שעסק בניכיון צ'קים ולגרום לו, בצוותא חדא, פגיעה פיזית חמורה. הפרקליטות וחסין עתרו במשותף לחמש שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי למשפחת המנוח בסך 50 אלף שקל.

כתב האישום מתבסס בעיקר על עדי המדינה ונטען בו כי בראש הארגון עמד יצחק אברג'יל וכי הארגון הורכב מקבוצות עברייניות שונות, אשר ביצעו פעילות עצמאית, לצד פעילות לקידום הארגון ומטרותיו. הארגון הפעיל מערך לוגיסטי בינלאומי, לייבוא וייצוא כמויות עצומות של סמים מסוג קוקאין ו-MDMA.

בתחילת החודש דווח כי במסגרת הליך הגישור בפרשת 512 אצל השופט גלעד נויטל בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הציע העבריין יצחק אברג'יל לפרקליטות עסקת טיעון במסגרתה ייגזרו עליו 35 שנה, מתוכן 5 שנים החופפות לעונש המאסר שהוא מרצה כיום. הפרקליטות טרם הודיעה אם היא מסכימה לעסקת הטיעון המוצעת.

יצחק אברג'יל בבית המשפט. צילום: פלאש 90
יצחק אברג'יל בבית המשפט. צילום: פלאש 90


מלבד אברג'יל נאשמים כאמור גם אחיו, מאיר אברג'יל, אבי רוחן, מוטי חסין ו-14 נוספים. האישומים החמורים ביותר נוגעים לשני ניסיונות החיסול. על פי כתב האישום, בשנת 2002 הכריז הארגון על סכסוך עם העבריין זאב רוזנשטיין, בני משפחת אוחנה וכן פליקס ואסי אבוטבול, על רקע מאבקי כוח ושליטה וחשדו של אברג'יל, כי המשפחות היריבות אחראיות לרצח אחיו, יעקב אברג'יל.
 
מכתב האישום עולה כי הסכסוך הפך עקוב מדם, כאשר חברי הארגון ניסו לרצוח את רוזנשטיין. ב-11 בנובמבר 2003 החריד פיצוץ עז את צומת הרחובות אלנבי ויהודה הלוי בתל אביב, סמוך לרוזנשטיין. באירוע נרצחו נפתלי מגד, רחמים צרויה ומשה מזרחי ונפצעו 51 אנשים. חמישה חודשים קודם לכן התפוצצה מכונית תופת סמוך למשרדו של רוזנשטיין בכיכר "פלומר", שפצעה אותו ואת מאבטחיו.