הכנס השנתי של האו"ם מתנהל השנה כשבאוויר מתח בין ישראל לרוסיה במקביל למתיחות עם איראן והחזרת הסנקציות האמריקאיות על טהרן. רון פרושאור, שגריר ישראל באו"ם לשעבר התייחס היום (חמישי) ב-103FM למתיחות בין אירופה לארצות הברית ולמקומה של ישראל ביניהם: "זה די יפה לראות את הפרלמנט של העולם שמתקיים מידי שנה באו"ם. כל מדינה מגיעה עם התלבושת הלאומית שלה ולרגע אפשר להתבלבל ולחשוב שהעולם הוא יפה וססגוני אך ככל שמסתכלים פנימה מגלים שיש צרות צרורות".
"כשהקימו את האו"ם היו בו 52 חברות וכיום יש 193, מתוכם רק 87 נחשבות לדמוקרטיות", ציין, "לכן האו"ם הוא אינו שחקן בקונפליקטים החשובים ברחבי העולם. הוא כן טיפל בסוגיית מחלת האבולה אך נמנע מלהיות מעורב בצפון קוריאה, באיראן או באזור שלנו. האו"ם אינו שחקן בגלל המבנה שלו שנמצא חלש ולא רציני". 
על הכעס האירופאי על ארצות הברית בגין הטלת הסנקציות על איראן, הסביר: "מה שמדהים פה היא החוצפה האירופית. אירופה רוצה שארצות הברית תגן עליה, אך מנסה למשוך את השטיח מתחת לרגליה של אמריקה במהלכים עוקפים. ממשלות אירופה בסופו של דבר יסתכלו על דוחות הרווח וההפסד שלהם ואין ספק שארצות הברית תתגלה להם כמנוף החזק. ההתנהלות האירופית היא באמת מדהימה ביחסיה עם איראן, זו התנהלות מוזרה מאוד".

 
לטענתו של פרושאור, טראמפ מזלזל באו"ם אך החליט בכל זאת לנהל את הדיון על איראן באו"ם כי חשוב לו שארה"ב לא תהיה לבד בנושא. "כולנו יודעים שטראמפ הוא טיפוס ולכן הייתי מנסה להתמקד במעשים שלו ולא בדיבורים. הוא העביר את השגרירות לירושלים, פרש מאונסקו, הפסיק את המימון לאונר"א וסגר את משרדי אש"ף בארצות הברית. שימו לב למה שקרה בקוריאה הצפונית. היא הייתה דוגמא לכישלון של שלושה ממשלים אמריקאים עד שהגיע טראמפ והביא לשינוי. לפני שנה הוא כינה את קים 'איש הטילים הקטן שלו' ואיים עליו. חלפה שנה ושתי הקוריאות נפגשו כשתשלום היחידי של ארצות הברית על כך היה הפסק התמרונים המשותפים עם דרום קוריאה. אמנם הוא לא סיים לפתור את הבעיות באזור אבל יש שם שינוי". 

"יש איזשהו היגיון בשיגעון של אמירותיו שמובילות לשינוי בפרדיגמה. אמנם כל פעם כשטראמפ יוצא מחוץ לטקסט יוצאות לו פליטות כמו הפליטה שלו על שתי מדינות לשני עמים אך לבסוף גם אותה הוא תיקן אותה לאחר מכן".