שמואל פלאטו-שרון , איש העסקים והפוליטיקאי הישראלי ממוצא צרפתי נפטר הלילה (שישי) לאחר שלושה חודשי אשפוז בבית החולים תל השומר, והוא בן 88. פלאטו-שרון סבל מבעיות בריאותיות, ואף הופצה שמועה על מותו בחודש מרץ האחרון. גם בחודש ספטמבר האחרון נלקח איש העסקים לבית החולים לאחר שהתמוטט בדזינגוף סנטר, אותו הקים. פלאטו-שרון הותיר אחריו את רעייתו קלרה וילדיו הילדה ויואב.



פלאטו-שרון נולד בשנת 1930 בעיר לודז' שבפולין, אך ברח ממנה עם כיבוש הנאצים את המדינה, וברח לצרפת, שם גדל והפך לאיש עסקים. בתחילת שנות ה-70 החלו רשויות המס בצרפת לחקור את עסקיו של פלאטו-שרון, שעלה במהלך החקירות לישראל. בשנת 1977 הקים מפלגה ונבחר לכנסת התשיעית, אך בהמשך הורשע בשל הבטחות שווא שנתן לבוחריו.



לאחר שירותו בכנסת חזר שרון לעולם העסקים, ואף נאלת לשלם לחברה הצרפתית "קומפני פריזיין דה פרטיסיפסיון" 41 מיליון דולר במסגרת החקירה שבמסגרתה ברח מצרפת. לווייתו של פלאטו-שרון תיערך בבית העלמין סביון בשעה 14:00.



בשנת 1975 עלה שרון לישראל, רכש וילה בסביון, ומיד החל בפעילות עסקית כאשר רכש את חברת לוינסקי, במטרה להקים את התחנה המרכזית החדשה בתל אביב, ונכנס כשותף עם הקבלן אברהם פילץ בהקמת דיזנגוף סנטר, שנחשב הקניון הראשון בישראל. עם הגיעו לישראל הוצא נגדו על ידי צרפת צו מעצר בינלאומי, במקביל נשלחה לישראל בקשת הסגרה, ובה צוין כי פלאטו הואשם בעבירות מרמה ומס.

שרון. צילום: פלאש 90
לקראת הבחירות לכנסת התשיעית בשנת 1977 שינה את שמו לשמואל שרון והקים מפלגה בעזרתה קיווה למנוע את הסגרתו, מאחר שלא ניתן להסגיר אדם שהוא חבר הכנסת. המפלגה הייתה מפלגת יחיד, ושמה היה: "פיתוח ושלום" שססמת הבחירות שלה הייתה: "שמואל שרון - האיש הבודד לכנסת".
בעת כהונתו נחקר פלאטו שרון על פעולותיו לפני היבחרו, הוגש נגדו כתב אישום, וב-1979 הורשע בעבירות של הבטחות שווא של פתרונות דיור לקבוצות בוחרים. כתב אישום זה נדון בשלוש ערכאות עקב ערעורים שהוגשו על ידי פלאטו-שרון ועל ידי המדינה, ובסופו של דבר, בפסק דין של בית המשפט העליון הורשע פלאטו שרון בשלושה סעיפי אישום, ונידון לשלושה חודשי עבודות שירות ול-15 חודשי מאסר על-תנאי.
לאחר תקופת עבודת שירות שב לעסקים פרטיים, וביחד עם אשתו, אנט, התפרסמו כידוענים המארחים למסיבות יוקרתיות בביתם שבסביון אנשי עסקים וידוענים אחרים. בכל אותו זמן לא בוטל צו המעצר הבינלאומי של ממשלת צרפת, והוא נחשב לעבריין נמלט, ומיעט לצאת מגבולות מדינת ישראל מחשש שייעצר. בהיותו חבר הכנסת, הצליח לגרום בעזרת הליכוד להעברת חוק למניעת הסגרה של אזרחים ישראלים למדינות זרות, גם כאשר קיימים הסכמי הסגרה תקפים בין המדינות.

בתחילת שנות ה-90, לאחר שהבין כי שמו הוסר מרשימת המבוקשים של האינטרפול, נסע לביקור עסקים באיטליה, ובעת נחיתתו ברומא, נעצר על ידי השלטונות המקומיים, והצרפתים ביקשו את הסגרתו. הוא שוחרר בערבות עד למתן החלטה על ההסגרה, ובהיותו משוחרר הצליח לחמוק מאיטליה לישראל, כשהוא מחופש ושערו צבוע בצבע בלונדיני. לאחר שובו לישראל התמודד על מקום ברשימה הארצית בבחירות המקדימות לקביעת רשימת הליכוד לכנסת ה-14, והגיע למקום ה-53 הלא ריאלי עם כ-5,070 קולות.
בינואר 1991, לאחר משפט שנמשך עשר שנים, קבעה השופטת הדסה בן עתו שפלאטו שרון ישלם 41 מיליון דולר לחברה הצרפתית "קומפני פריזיין דה פרטיסיפסיון". בשנת 2000 הורשע בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בכך שיחד עם אחרים קיבל במרמה מחברה צרפתית סכום של עשרה מיליון פרנקים צרפתיים. בהתאם לעסקת טיעון נגזרו על פלאטו שרון 11 חודשי מאסר בפועל (אותם ריצה בבית סוהר חרמון), תשלום 1,200,000 דולר פיצויים לחברה הצרפתית ובנוסף לכך שלוש שנים מאסר על תנאי מעבר למה שהוסכם בהסדר הטיעון. ערעורו של פלאטו שרון על תוספת המאסר על תנאי נדחה.
 
בדצמבר 2014, במערכת הבחירות לכנסת העשרים, הודיע פלאטו-שרון שיתמודד בפריימריז על מקום ברשימת הליכוד. אך לבסוף הסיר את מועמדותו יומיים לפני מועד הפריימריז.