אם אורז עושה לכם את זה, אולי תצליחו לשרוד את דיאטת האורז. היא פותחה ב־1934 על ידי רופא גרמני, וולטר קמפנר, ומטרתה הייתה הורדת לחץ דם.
.
המיתוס: פירות יבשים מכילים חומר משמר
"כדי למנוע את קלקול הפירות היבשים וליצור להם מראה רענן, מוסיפים להם חומרים כימיים שונים, כגון גופרית דו־חמצנית SO2 (המשמשת כחומר משמר הנקרא גם E-220), שמן פרפין לבן (להברקה), תמיסה אלקלית ותחליב שמן (לייבוש הפרי) - זאת בניגוד לפירות היבשים האורגניים שלא מכילים תוספים", מסבירים מומחי מכון התקנים הישראלי. "גופרית דו־חמצנית בריכוזים גבוהים עלולה למשל לגרום לכאב ראש, סחרחורות, להפרעות בראייה, לשיעול ולפגיעה בנשימה (לאוכלוסייה רגישה). לכן התקן הישראלי ותקנות בריאות הציבור מציינים את התכולה המרבית של החומר המשמר SO2 בפירות יבשים. מומלץ לאחסן את הפירות היבשים במקום יבש, מוצל וקריר כדי למנוע קלקול. יש גם לוודא שאריזתם תהיה סגורה לגמרי, כך שתגן על הפירות מפני רטיבות וחדירת חיידקים וגם תשמור על הטעם והריח האופייניים להם".