האסטרונאוט לשעבר סקוט קלי, המחזיק בשיא השהייה של אמריקאי בחלל ומכהן כיום כשגריר מטעם משרד החלל באו"ם, הגיע לביקור ראשון בישראל לרגל שבוע החלל הישראלי של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה לביקור ראשון בישראל. קלי בן ה-54 שהה בחלל במשך 340 יום -  יותר מכל אמריקאי אחר. כמו כן, אחיו התאום היה גם הוא אסטרונאום בנאס"א. במהלך שהותו בישראל, הוא צפוי לבקר בים המלח, להרצות בפני בני נוער בנתניה, בכנס החלל ע"ש אילן רמון, לתת הרצאה פומבית לקהל הרחב ב-28 בינואר באוניברסיטת ת"א וכן להיפגש עם שר המדע אופיר אקוניס ועם צוות סוכנות החלל הישראלית.
הוא אמר בביקורו ב"פלנתניה" כי "זה נהדר להיות כאן בישראל. זו הפעם הראשונה שלי כאן. זה גם נחמד להיות במקום עם כוח כבידה. בשבילי, הדבר הטוב ביותר בלהיות חלק מתכנית החלל, הוא שהדברים שאנחנו עושים הם קשים ומאתגרים באופן בלתי רגיל". הוא הוסיף: "אני שמח על ההזדמנות לשתף בחוויות שלי את העם בישראל, במיוחד לכבוד אילן, רונה ואסף רמון, שאנחנו בנאס"א רואים בהם משפחה שלנו". 
קלי, ששיתף בחוויותיו מארבע המשימות שבהן היה שותף בחלל, דיבר בין היתר על התוכניות להגיע למאדים וגם לבקר שוב בירח: "מהחלל לא רואים את כדור הארץ עם גבולות מדיניים והוא לא נראה גדול מבחוץ. זה נוטע בך אמפטיה כלפי מצב האנושות ומחזק את התובנה שיש לעבוד ביחד כדי להצליח". הוא התייחס לאתגר הבא - להגיע למאדים: "הייתי בחלל 340 ימים ולהגיע למאדים אמור לקחת 200 ימים כך שאני לא חושב שזו בעיה. יש אתגרים של קרינה, אך הבעיה בלהגיע למאדים אינה טכנית כמו פוליטית לטעמי, שאלה של קבלת החלטות".

הוא התייחס ליוזמות הפרטיות שמתכננות להביא את האנשים למאדים: "אילן מאסק מאד סייע לנאס"א. יצרנו שותפויות בנושא מאדים כדי לשלוח צוותים לשם. נתנו להם דרישות ותקציב ואמרנו 'תביאו לנו חללית' ולפי דעתי יש פה שותפות גדולה". לדבריו, אילן מאסק הוא איש של חזון. "אמרתי לעצמי בהתחלה שהאיש משוגע כי נאס"א בדקה את האפשרות להגיע למאדים לפני שנים והגיעה למסקנה שזה לא ילך. הוא חזה ועשה ואני כבר לא אומר שהוא משוגע, אבל הוכח שטעיתי", הוסיף, "הוא אדם מוכשר ואני חושב שייתכן והוא ייחשב לתומאס אדיסון של זמננו".
שר המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס אמר בפתיחת האירועים: "השנה אנו מציינים את שבוע החלל הישראלי ע"ש אילן רמון בסימן פטירתה הטרגי של רונה רמון. היא עשתה רבות למען פעילות חינוכית בשנים מאז איבדה את אהובה ואת בנה. באישורה של רונה, השיק משרד המדע לפני שנה מלגות ע"ש אילן ואסף. משרד המדע שם לעצמו מטרה להנגיש והשנה אנו משנים את מתכונת שבוע החלל ומקיימים מגוון פעילויות פתוחות וכבר ניתן לראות את הביקוש הגדול להשתתף בפעילויות". הוא הוסיף כי "שבוע החלל עומד השנה בסימן אירוע לאומי עצום: בעוד כחודש החללית הישראלית הראשונה צפויה לנחות על הירח באמצע אפריל. זה אחד האירועים החשובים בתולדות המדינה. הנחיתה של "בראשית", יוזמת ספייס איי.אל ובשיתוף משרד המדע, תהיה הוכחה נוספת לכך שאנחנו מעצמת מדע וטכנולוגיה. ישראל תהיה המדינה הרביעית בעולם שמנחיתה חללית על הירח. לפנינו עשו זאת ארה"ב, רוסיה וסין. אני גאה על כך שתעשיית החדשנות הישראלית היא חלק מהדבר הזה".
קלי נבחר להיות אסטרונאוט ב-1996, במהלך השנים עבד במגוון תפקידים בנאס"א, וב-2017 שוגר לתחנת החלל הבין-לאומית לתקופה של כשנה במהלכה נבדקו השפעות תנאי החלל על גופו בהשוואה לתאום שלו שנשאר על כדור הארץ. אחד הגילויים המרעישים בניסוי זה היה שקלי גבה ב-5 ס"מ במהלך השהות בחלל, אולם חזר לאחר מכן לגובהו המקורי בעקבות השפעות הכבידה של כדור הארץ.
שבוע החלל שעורכת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע מתקיים השבוע, 27 עד 31 בינואר, ב-20 מוקדי פעילויות ברחבי הארץ לכל המשפחה ובחינם.