בית הדין של הליכוד החליט היום בדעת רוב של שלושה מול שניים לאשר את השריונים של ראש הממשלה בנימין נתניהו ברשימת המפלגה והותיר למעשה לראש הממשלה שריון אחד במקום ריאלי (28) ושריון נוסף במקום ה-41. בכך בעצם התקבלה עתירתם של מספר חברי כנסת מהמפלגה שעתרו נגד השריונים.



בהחלטת בית הדין מתחו חבריו ביקורת על רה"מ נתניהו. חבר בית הדין עו"ד יצחק בם כתב כי "אין להשלים עם מצב שבכל פעם ערב בחירות נולד הצורך לשריין מועמדים אטרקטיביים שאינם מתמודדים בבחירות המקדימות ולשם כך מופעל מנגנון לבר-חוקתי ומשעוברות הבחירות הסוגיה נשכחת עד לבחירות הבאות. תופעת 'מפלגות הכוכבים' אינה חדשה עמה. לרוב, הכוכבים של מפלגות האווירה כבים, חלקם עוד לפני הבחירות, חלקם תוך קדנציה אחת בכנסת. ההבטחה הגלומה באנשים שאינם מעמידים עצמם לבחירת הציבור, אלא מסתופפים בצל הכריזמה של מנהיג מתבררת לרוב בהבטחת שווא".



כל חמשת חברי בית הדין הסכימו כי ההחלטה על שריוני נתניהו התקבלה בחוסר סמכות, אולם בסופו של דבר נשיא בית הדין חה"כ לשעבר מיכאל קליינר החליט לאשר הסדר אליו הגיעו הצדדים לפיו נתניהו יקבל שריון במקום ה-28 אך יוותר על השריון במקום ה-21 וכן ידחוק שריון נוסף מהמקום ה36 ל-41. עמדת הרוב קיבלה את עמדת הדיין קליינר, תוך שהיא קבעה שלהבא בית הדין לא יאשר בשום אופן שריונים של יו"ר התנועה ללא הסמכה מפורשת של ועדת החוקה של הליכוד.

את העתירות הגישו יו"ר הקואליציה לשעבר דוד ביטן והח"כים מיקי זוהר, יואב קיש ושרן השכל. עתירות נוספות הוגשו על ידי מיכל שיר, שגברה במחוז תל אביב על מומלצו של נתניהו דוד שרן, ועל ידי נציג יו"ש ברשימה, שבח שטרן. כזכור, מצביעי הליכוד אישרו לנתניהו שריונים במקומות ה־21, ה־28 וה־36, כך שמי שנבחר מתחת למקום ה־21 הידרדר למקום נמוך יותר ברשימה. בעקבות אישור השריונים הידרדרו קיש למקום ה־24, ביטן ל־25, מיקי זוהר ל־29 ומיכל שיר ל־31. ביטול השריונים שיפר מאוד את סיכוייהם להיבחר למקומות ריאליים לכנסת הבאה. 


בתוך כך, בליכוד התייחסו לניסיונות של ראש הממשלה להביא לאיחוד בימין. "ראש הממשלה נתניהו פועל לטובת איחוד בין ״הבית היהודי״, ״האיחוד הלאומי״, ״עוצמה יהודית״, ואלי ישי במטרה להציל את גוש הימין ולמנוע אובדן קולות. בניגוד לספינים, הליכוד לא יתקוף איחוד זה בשום צורה במהלך מערכת הבחירות - אלא להיפך", אמרו בליכוד.

נתניהו נפגש היום עם ראש ממשלת צ'כיה אנדריי באביש בירושלים. "בכוונתנו לקיים ביקור נוסף כזה בקרוב מאוד בפגישת G2G בפראג שבה אנו מקווים לחתום על הסכמים חשובים, ביניהם צבאיים, ולעבוד על נושאים שקשורים לטכנולוגיה וחדשנות, כמו גם סיוע בטיפול בחלק מבעיות המים של צ'כיה באמצעות מיומנות ישראלית. אנו משוכנעים שיש מקום נרחב לשיתוף פעולה ביננו", אמר נתניהו למקבילו הצ'כי.
 
עוד הוסיף: "היום ביקרת במוביליי וראית את האפשרות של שילוב תעשיית רכב צ'כית מוכרת מאוד, סקודה, עם טכנולוגיה ישראלית חדשנית ברכבים אוטונומיים. יש תחומים רבים אחרים. בכוונתנו להמשיך זאת בפגישת ה- G2G בקרוב מאוד, ואני רוצה להבטיח לך שאין גבול לאפשרויות לשיתוף הפעולה בינינו. אני באמת מאמין שבעבודה משותפת המדינות שלנו יכולות להשיג דברים נפלאים למען שני העמים שלנו, וביקורך הראשון כאן, שאני בטוח שיהיה אחד מני רבים, מהווה עדות לכך".