מזכיר המועצה לביטחון לאומי של איראן, עלי שמחאני, אמר היום כי איראן השיגה 90 אחוזים ממטרותיה בסוריה. "שיעור ההצלחה הגבוה מעיד כי להתקפות הישראליות אין השפעה אסטרטגית", ציין שמחאני בראיון לסוכנות תסנים האיראנית והדגיש כי "בקרוב יהיה מפנה מבחינת הרתעת ישראל. אם נתניהו יעז לפתוח בכמה חזיתות בו זמנית - הוא יסיים בכך את חייו הפוליטיים. אני לא חושב שהוא יהיה עד כדי כך טיפש", 

עוד ציין שמחאני כי יש למדינתו אופציות רבות לנטרול הסנקציות האמריקאיות. "מלבד סגירת מיצרי הורמוז, יש לנו אפשרויות נוספות כדי לעצור את זרימת הנפט אם נאוים". עוד הוסיף: "הממשל האמריקאי חסר 'רצון טוב', אין טעם לקיים שיחות עם אמריקה. לאיראן יש תוכניות שינטרלו את הסנקציות של ארצות הברית נגד ייצוא הנפט שלנו".

עלי שמחאני. צילום: AFP
בתוך כך, מדוח שפרסמה אתמול הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), עולה כי העשרת האורניום של איראן מתבצעת בהתאם למגבלות שנקבעו לפני ארבע שנים. עוד נמסר כי כמות האורניום המועשר שברשות איראן עומדת בכל התנאים. בארגון ציינו בדוח כי הם מקיימים ביקורים קבועים בכל המקומות הנדרשים. לדבריהם, בחלק מהמקרים מדובר היה בביקורים בהתראה קצרה מאוד.
כזכור, טראמפ הודיע במאי האחרון על יציאת ארצות הברית מהסכם הגרעין ואף החזיר את הסנקציות הכלכליות על איראן ועל תעשיית הנפט במדינה, לאחר שאלה הוסרו עם החתימה על ההסכם. עם זאת, מעצמות אירופה החתומות על ההסכם, בהן צרפת, בריטניה וגרמניה, ביקשו לצמצם את הסנקציות המוטלות על איראן. בין היתר, הם הודיעו על הקמת ערוץ סחר משותף עימה, דבר שעורר כעס רב בוושינגטון. 

סגן נשיא ארצות הברית מייק פנס קרא בנאומו בוועידה בפולין למעצמות אירופה לצאת גם הן מההסכם, בדומה לארצות הברית זאת למרות עמדתן כי ההסכם תקף כל עוד איראן עומדת בו. באיראן כאמור ממשיכים לטעון כי הסיבה היחידה שהם מעוניינים בשימוש בגרעין, הוא למטרה של הקמת תחנות ליצירת חשמל.