שילת ואנונו, 12, שלומי

• "למדתי לבשל משתי הסבתות שלי - סבתי מרים ז"ל הייתה בשלנית מעולה, וסבתא שושנה שתחיה היא בשלנית ואופה מהשורה הראשונה. דוד שלי הוא שף ב'יערות הכרמל', והדודות שלי מנהלות את קבוצת הפייסבוק 'בובה של מתכונים'. אני ואחותי מנהלות עם עוד חברה את הקבוצה 'ילדים מבשלים באהבה'".

• הכי אוהבת להכין במטבח: "חריימה, קוסקוס, לחמניות, עוף בתנור, פסטות".

• המאכל הראשון שהכנתי לבד: "הכנתי דגים כשאמא לא הייתה בבית. היא חזרה, טעמה - והייתה בשוק".

• טיפ לבשלן המתחיל: "תמיד לבשל עם ביטחון וחיוך. תסתכלו איך ההורים מבשלים ותהיה לכם השראה".