פרקליטות מחוז דרום הגישה היום (שני) לבית משפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד אברהם וייצמן, בן 33 מבאר שבע, אשר בהזדמנויות רבות, במשך כשלוש שנים, מכר ללקוחות פרטיים ולחברות שונות קרקעות ומגרשים שאינם בבעלותו, תוך זיוף חתימות ומסמכים רשמיים של המדינה, ותוך הצגת מצגי שווא כוזבים כי הנו בעל זכויות בקרקעות אלה. וייצמן זייף, בין היתר, מסמכים אשר הוגשו להוצאה לפועל ולבנקים, וכן לבתי המשפט. ‎כתוצאה ממעשי המרמה וההונאה, הוא קיבל במרמה מהמתלוננים למעלה משני מיליון שקלים, וניסה לקבל כ-15 מיליון שקלים נוספים. ‎התיק נחקר על ידי יחידת הונאה דרום במשטרת ישראל.


על פי עובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכות הדין עפרה לוי וטלי פלדמן, בין השנים 2016 עד 2019, הציג את עצמו הנאשם בכזב בפני לקוחות פרטיים וחברות שונות, כבעל זכויות בקרקעות בערים דימונה, באר שבע, אופקים ובאזור חורה, וכן כמיופה כוח או כנציג של בעלי זכויות בקרקעות אלה, וזאת בכוונה למכור למתלוננים במרמה את הקרקעות ולקבל מהם במרמה כספים עבור הקרקעות.

לשם ביצוע מעשי המרמה, כך לפי כתב האישום, הוא זייף בשיטתיות ובמספר רב של מקרים מסמכים רשמיים של המדינה, השתמש בחותמות וחתימות מזויפות שנחזו להיות חתימות של עורכי דין, או חתימות וחותמות של חברות ואנשים בעלי זכויות בקרקע, והציג מצגי שווא כוזבים בכתב ובעל פה בפני המתלוננים, לפיהם הוא מוסמך למכור להם קרקעות אלה. עקב מצגי השווא, המתלוננים חתמו עם הנאשם על הסכמי מכר שונים, וחלקם שילמו לנאשם סכומי כסף בסך של מאות אלפי שקלים, ובסך הכל למעלה מ-2 מיליון שקלים.
 
כך, כעולה מכתב האישום, עקב מצג השווא, נחתם הסכם מכר מקרקעין בין חברה פרטית לבין הנאשם שהתחזה בכזב כבעל זכות חתימה מטעם עמותה למכירת 26 יחידות דיור, וזאת תוך זיוף מסמכים  של רשות מקרקעי ישראל ותוך זיוף חתימות וחותמות של עובדים ברמ"י ובמשרד השיכון. הנאשם השתמש ביודעין בפרטי מכרז שכבר בוטל על ידי רמ"י, כדי לקבל מהחברה הפרטית במרמה כ- 13 מיליון שקלים. המרמה נחשפה בטרם הועבר הכסף מהחברה בזכות עירנותם של פקידי רמ"י. לאחר מכן, ניסה הנאשם לקבל במרמה מרמ"י את כספי הערבות של העמותה שנותרו ברשות.

קיבל כ-2.3 מיליון שקלים
 

וייצמן, כך מתברר, פעל באופן דומה גם לגבי קרקעות שאין לו שום זיקה אליהן באופקים, שם זייף מסמכים של בעלת הקרקע, התחזה למייצג מטעמה וניסה למכור 30 מגרשים. כמו כן, הוא המשיך לזייף ולרמות לקוחות גם כשמעשי המרמה הראשונים שלו כבר נחשפו, בכך שבכל פעם שהנאשם נדרש להמציא מסמך כלשהו לרשות או לקורבן המרמה הוא אכן המציא אותו וזייף אותו כדי להמשיך את מצגי השווא.  
 
בנוסף, זייף הנאשם מסמכים ובדה ראיות, בהם עשה שימוש במסגרת הליך הוצל"פ שהתנהל נגדו, על מנת לקבל במרמה ביטול ההליך ותנאים מגבילים שהוטלו עליו. הנאשם זייף מסמך, הנושא כותרת "הסדר חוב", הנחזה להיות הסכמה בין הנאשם למתלוננים באשר לאופן תשלום חובו של הנאשם וסגירת התלונה של המתלוננים בהוצל"פ. את המסמך הגיש הנאשם ללשכת ההוצאה לפועל ובהחלטת רשם הוצאה לפועל, בוטלו נגד הנאשם ההגבלות שהוטלו עליו עקב החוב וההליכים עוכבו.  לאחר שהמרמה נחשפה, ההליכים חודשו.
 
עוד עולה מכתב האישום, כי הנאשם זייף מסמכים של מהנדסת בניין, כדי לדחות ביצועו של צו הריסה. הנאשם הוסיף על מסמך אשר הוגש לבית המשפט לעניינים מקומיים אישור בניה הנחזה להיות אישור של מהנדסת,  לפיו בוצעה בדיקת יציבות למבנה אשר היה מועמד להריסה בידי הרשויות וכן נבדקו הליכי
התכנון.

כתוצאה ממעשי המרמה והזיוף, קיבל הנאשם מהמתלוננים סכום כולל של 2,329,119 שקלים, וכן ניסה לקבל במרמה סכום נוסף של 15,640,000 שקלים.
כתב האישום מייחס לו בסך הכל 11 אישומים בגין ביצוע עבירות רבות של זיוף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, בידוי ראיות, ועוד. הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.