גם בחג הפסח הזה אנחנו עדים לנהירה של ישראלים לחופי סיני למרות אזהרות המסע. רבים מהמטיילים סבורים שמדינת ישראל תחלץ אותם בעת הצורך, אך מתברר שלא כך הדבר ואלה שרכשו ביטוח נסיעות עלולים למצוא את עצמם לא מכוסים. ליאור רוזנפלד, נשיא לשכת סוכני הביטוח, התארח בתוכנית "איפה הכסף" עם ענת דוידוב ב-103FM, והסביר מה הם הסיכונים שעליכם לקחת בחשבון אם אתם מחליטים להתעלם מהאזהרות ולנסוע לחצי האי.



"בקרב הישראלים הנוסעים לסיני נהוג בדרך כלל לא לעשות ביטוח, כי הם חושבים שאם הם לא עולים על מטוס בבן גוריון ונוחתים במדינה אחרת אז אין צורך בביטוח נסיעות. הנסיעה לסיני היא נסיעה לחו"ל כמו כל נסיעה וחייבים לערוך לה ביטוח נסיעות מתאים".



אנחנו עלולים חלילה להזדקק לביטוח באסון טרור. זה נכלל בחבילה?


"כל אירוע שמתרחש בחו"ל מכוסה גם מבחינה גופנית וגם מבחינת מטען. בסיני כרגע יש אזהרות מסע. כשאנשים נוסעים לסיני למרות אזהרות המסע תהיה להם בעיה עם הביטוח. אם חלילה יתרחש אסון תהיה בעיה ביטוחית מכיוון שהייתה אזהרת מסע שלא נשמעו אליה".



למה פוליסה לא מכסה דבר כזה? אזהרת מסע לסיני קיימת תמיד. זה כאילו שחברות הביטוח מתנערות מהאחריות.


"הן לא מתנערות, הן מודיעות מראש שיש אזהרת מסע. אם מדובר בטיפוס שטח בסיני ופעילות אקסטרים אחרת אז נדרש לבצע את הביטוח הנכון. אם יש אזהרת מסע כלפי יעד, זה נותן לחברת הביטוח פתח לא לשלם. אני חושב שהתייעצות נכונה עם סוכן ביטוח מקצועי תוכל להבהיר למבוטח את מה שמגיע לו לפני תנאי הפוליסה".





מה זה אומר בנוגע לנוסע שהגיע לסיני וחווה פיגוע? הוא לא מכוסה?


"הישראלים סומכים על מדינת ישראל שתבוא לחלץ אותם מכל מקום ולכן גם ממשיכים לנסוע לסיני. בעיקרון, הכיסוי בפוליסה מדבר על חילוץ רפואי והטסה רפואית לבית החולים הקרוב".



אבל לא במקרה של פיגוע טרור עם אזהרת מסע.


"במקרה של אזהרת מסע צריך לשים כוכבית ולא להתעלם ממנה. אני לא יכול לומר שמדובר בכלום ושום דבר. הטסה רפואית היא הוצאה לא נמוכה אך אם מדובר בטיפול רגיל של עזרה ראשונה יכול להיות שכן יקבלו פיצויים. ההתעלמות מאזהרת המסע היא התעלמות שצריך לקחת אותה בחשבון".