לקראת עסקת המאה: הנהגת הרשות הפלסטינית מביעה עמדה יציבה נגד קבלת תנאי עסקת המאה שתתפרסם כצפוי בחודשים הקרובים. על התנגדות זו הביע עמדה נחרצת היום (ראשון) הפרשן לענייני ערבים של חדשות 13, צבי יחזקאלי, בתוכניתו של אראל סג"ל ב-103FM: "אם אני הייתי אזרח פלסטיני הייתי מחבק את העסקה הזאת. אם אני אבו מאזן – בוודאי שלא".

"אתם יודעים מהו הסכום שניתן מאז אוסלו לרשות הפלסטינית?", הוסיף יחזקאלי, "11 מיליארד דולר. איזה שלום קיבלת בתמורה? הסיפור עם הפלסטינים הוא לא על כסף אלא מי מקבל אותו ומה הוא עושה איתו. אם היית נותן אותו ל-15 אנשים עסקים פלסטינים שינהלו את השטחים זה היה מדהים אך יש הנהגה פלסטינית שלא רוצה בדבר הזה. אבו מאזן וחבורתו הם מנציחי הסכסוך".
 
איך מגיבים ברשתות החברתיות לרעיון להזרים כסף לרשות כדי לקדם את הפלסטינים עצמם?
"טראמפ אמנם נראה מוזר בהתנהלותו אך אני חושב שהוא הסתכל על הסכסוך הישראלי-פלסטיני מזווית אחרת וניסה להעמיד אותו על ייסוד אחר. בזה הוא כבר הצליח. בעקבות התוכנית יש שיח אחר בחברה הפלסטינית. הרשות הפלסטינית מאז ומתמיד קיבלה הרבה כספים מהאירופים. היא קיבלה 11 מיליארד דולר לשטחים מאז הסכם אוסלו. שרי הרשות הפלסטינים, שזועקים מפני חשש לקריסה כלכלית ברשות, רק לאחרונה העלו לעצמם את המשכורת. אגב, אם תשאל מי היה ראש הממשלה הישראלי שהביא הכי הרבה כסף למגזר הערבי תגלה שמדובר בנימין נתניהו. את הפירות לכך נראה עוד מספר שנים".

"טראמפ רוצה לשנות נוסחה", הוסיף הפרשן, "הוא לא שם את הכסף כדי להזרים אותו לחמאס אלא כדי ליצור תפיסה של הפלסטינים נגד ההנהגה שלהם. הוא ייתן אותו רק למי שיהיה מוכן לשנות את הדיסקט, ולכן יש כאן יסוד לאופטימיות. כשטראמפ יעמוד מול אליטה קטנה ושברירית בשם הרשות הפלסטינית יהיה כאן משהו אחר. זה מה שהפלסטינים מחכים לו".
 

11 מיליארד דולר שהעולם השקיע ברשות הפלסטינית זה יותר מאשר העולם השקיע בשיקום יפן אחרי הירושימה ונגסקי.
"אכן. כל הכסף הזה נגנב לתוך הרשות הפלסטינית ולכן לא הגיע לפלסטינים. את ניתוח ההפרדה האמיתי נוכל לראות כששלטון חמאס ירד מעזה. האמריקאים הכניסו לעסקת המאה ההחלטה להקים גשר בין עזה לגדה המערבית. אלו תרבויות שונות לגמרי שאנחנו מאחדים אותם. הדבק הזה יתפורר בסוף".