שלושה אסטרונאוטים חדשים - אולג סקריפוצ'קה מרוסקוסמוס (סוכנות החלל הרוסית), ג'סיקה מאיר מנאס"א והזאע אל-מנסורי מאיחוד האמירויות שוגרו היום (רביעי) לתחנת החלל הבינלאומית בחללית רוסית מסוג סויוז, שהמריאה מקזחסטן. כאמור אל-מנסורי הוא האסטרונאוט הראשון שמגיע מאיחוד האמירויות, ומאיר היא בתו של של ישראלי לשעבר. בין היתר, מאיר שהיא אחת המועמדות להיות האישה הראשונה על הירח ב-2024, צפויה לקחת איתה לחלל את דגל ישראל.
הטיסה לתחנת החלל הבינלאומית תימשך כשש שעות ולאחר מכן הם ייאלצו להמתין שעתיים נוספות לפני שיוכלו לפגוש את ששת האסטרונאוטים שכבר נמצאים בתחנת החלל הבינלאומית.
 

כזכור, בחודש שעבר חשף מנהל תוכנית החלל של איחוד האמירויות סאלם אל-מרי כי האסטרונאוט אל-מנסורי המתגורר באיחוד ישוגר לתחנת החלל הבינלאומית. כך, הוא יהפוך לאסטרונאוט הערבי הראשון.  אל-מרי ציין כי האסטרונאוט ימריא כשהוא נושא עימו מטען במשקל עשרה קילוגרמים, הכולל בין היתר: תמונות משפחתיות, תמונה של מייסד האמירויות עם האסטרונאוטים של אפולו, דגל עשוי משי, עותק של הקוראן וספר שכתב מושל דובאי בשם "הסיפור שלי". עוד מסר הבכיר כי המשא שייקח אל-מנסורי יכלול גם דברים שקשורים לתרבות ולהיסטוריה של האמירויות וכן אוכל מסורתי. הוא צפוי להישאר בתחנת החלל הבינלאומית במשך שמונה ימים.
כשיגיע לחלל, הוא צפוי לפגוש בין היתר באסטרונאוטית כריסטינה קוך, שצפויה לשעבור בעוד כחצי שנה את שיא השהייה לנשים בחלל החיצון. האסטרונאוטים הטריים ביותר בחלל כרגע הם אנדרו מורגן האמריקאי, אלכסנדר סקוורטסוב הרוסי ולוקה פרמטינו האיטלקי. השלושה שוגרו מקזחסטן ביולי האחרון באמצעות משגר סויוז מתוצרת רוסיה, זאת מפני שארצות הברית הוציאה מכלל שימוש את צי המעבורות שלה בשנת 2011. המשלחת הקודמת של האסטרונאוטים הגיעה במרץ וכללה שלושה אנשים - ניק האג וקוך האמריקאים ואלכסיי אובצ'ין מרוסיה. 
קוך מיועדת להישאר בחלל עד חודש פברואר בשנה הבאה ומורגן צפוי לחזור ארצה רק באביב 2020, כך שהוא צפוי להישאר בחלל כמעט שנה. מרבית האסטרונאוטים נשארים בתחנת החלל הבינלאומית רק שישה חודשים. הטיסה לתחנת החלל נמשכת כשש שעות ובסופה על האסטרונאוטים להמתין כשעתיים עד שיוכלו להיכנס לתוך המתחם.