אחרי שעורר סערה כשטען כי משבר האקלים הוא "עניין של שמאלנים", התראיין הערב (חמישי) המגיש ואיש הימין ינון מגל לתוכנית "איפה הכסף" ב-103FM, והגן על עמדתו כי נושא ההתחממות הגלובלית הפך להיות עניין של אופנה ולא של מדע. מולו עלתה תמי גנות, מנהלת המדיניות והאסטרטגיה בארגון "אדם טבע ודין", וציינה כי להתחממות הגלובלית יש השלכות שמורגשות כבר היום, ואם משבר האקלים לא ייפתר בשנים הקרובות, הנזק שייגרם ישפיע על חיי כל אדם ואדם בישראל.



"אני לא בקיא בדברים", אמר מגל והסביר, "אחרי שאמרתי בחצי חיוך שזה טרנד חצי שמאלני כבר פנו אליי אנשים בנושא. אין מחלוקת על כך שהעולם מתחמם אך כן יש מחלוקת על כמה העולם מתחמם ומה כבר ניתן לעשות בנושא. אני חושב שהדיבור בנושא במדינת ישראל הוא יותר טרנדי כי המדינות הגדולות המשפיעות בנושא הן הודו וסין. בפרופורציה יכולת ההשפעה שלי על התחממות כדור הארץ היא די קטנה. זה נהיה כבר טרנדי, חצי משיחי, וכבר התחילו לכלול את המילה שואה בתוכו". 
 
"ברגע שארגוני שמאל מתחילים להיכנס לנושא הזה אני נהיה חשדן", הוסיף, "אין לי בעיה לשמוע את הנתונים אך צריך לקחת את הדברים, באזור שלנו, לפחות בפרופורציה. כשאני רואה את הילדה בת ה-15 שנמצאת טיפה על הספקטרום ועושים ממנה לגיבורה באו"ם ואז מדברים אצלנו על הפרדת מזלגות אני חש שזה מגוחך. ככה אני רואה את הדברים".

"התייחסות מבזה, נערה שדורשת תשובות על בסיס נתונים"
 

בשלב זה עלתה כאמור גנות לשידור ואמרה כי "ההתייחסות הכמעט מבזה לאותה נערה היא מרתקת בעיני בהתחשב שהוא מודה שאינו מכיר את הנתונים של שינוי האקלים. כיום נערה בת 15 מגיעה כשהיא בקיאה בנתונים ודורשת תשובות בהתבסס על אותם נתונים. כמובן שלא מדובר בנושא שמאלני. דווקא בישראל אנחנו עובדים במשך השנים עם חברי כנסת מכל הסיעות - עם החרדים, החילונים, ימנים ושמאלנים כי הנושא הסביבתי והאקלים נוגע לכולנו. הוא לא מדבר על יערות הגשם אי שם, הוא מדבר על המציאות שלנו כאן ועכשיו.".
 
"הדוחות המדעיים בפאנל שינוי האקלים מראים בצורה חד משמעית ששינוי האקלים קורה בקצב מואץ יותר ומקורו בהתנהגות אנושית. מבלי להרחיב יותר מדי, העלייה בגזי החממה נוצרת כתוצאה משריפה של עוד ועוד דלקים, נפט ופחם, מהפסולת שאנו זורקים ומיערות הגשם, שהם חלק ממנגנון הטיהור של כדור הארץ מושמדים. מדינת ישראל תסבול במיוחד מהמצב המחמיר. העלייה בטמפרטורות תורגש עוד יותר בישראל וגם ככה אנחנו מדינה מדברית. בנוסף נסבול מיותר שיטפונות ועלייה של מפלס המים. עד 2050 נסבול מאה מיליון מהגרי אקלים. הכלכלה משתנה ואנחנו נישאר מאחור ופשוט פוגעים בעצמנו".