צבי יחזאלי התראיין לניסים משעל ב-103FM והתייחס לדבריו של מפקד חיל האוויר, עמיקם נורקין על איום השיוט האיראנים בכך שאמר כי 'האתגר שלנו, של סוללות ההגנה האווירית, נמצא בעלייה ובכוננות': "החשש הוא גם מטילי השיוט וגם  מאופן השימוש האיראני בהם, שעלה מדרגה. קודם כל עובדה היא שאיראן מקדמת דרך המיליציות שלה, וזה כבר 4 מיליציות שמקיפות אותנו פחות או יותר מכמה כיוונים. מיליציות בתימן שעושות כאב ראש אדיר לסעודים, מיליציות בעיראק, אתה זוכר שתקפנו ואנחנו תוקפים בעיראק? המיליציות בסוריה, כמובן ההתבססות האיראנית וכמובן חיזבאללה. כל אלו מחזיקים בחלקם טילי שיוט שיכולים להסב כאב ראש מאוד מאוד לישראל". 

יחזקאלי הוסיף ואמר כי "עכשיו, אופן השימוש - מה חדש? מה השתנה בזמן האחרון? נפל דבר במזרח התיכון לפני חודשיים, כאשר איראן תקפה בטילי שיוט, בפגיעות מאוד מדויקות אגב, את מתקני הנפט של הסעודים, וראתה שלא רק שלא הייתה מערכת הגנה אמריקנית שהייתה אמורה להיות שם, יש אומרים אפילו עם עזרה ישראלית, אלא שהסעודים לא רק נתפסו לא מוכנים, הם חטפו מכה ואפשר להמשיך עם הדבר הזה, איראן ממשיכה להרתיע אותנו. לכן כשמחברים את 2 הדברים הללו, מפקד חיל האוויר אומר 'אנחנו בכוננות כיוון שעכשיו יש יותר תעוזה איראנית, תג מחיר אחר לגמרי מצד האיראנים שאומרים' - 'אתם תתקפו אותנו בסוריה, אנחנו יכולים להגיב עם טילי שיוט ולא רק ברחפן'. ושים לב ניסים שאין בשבועות האחרונים גם מתקפות ישראליות בסוריה או במקומות אחרים כמו בעיראק".




כלומר טילי השיוט האלה, שנמצאים בידי האיראנים, מהווים כאילו מאזן אימה מולנו.
"כן, ויותר מזה, אני גם מפנה אותך לתדריך הרמטכ"ל בשבוע שעבר שאומר 'בסופו של דבר זה מתחמם, העניין מתחמם. איראן עם רוח גבית לכיוון של עימות נמוך עצימות, כוונתם לא מלחמה כוללת, איראן עם רוח גבית באזור שלנו".

כמה זה מסכן אותנו בטווחים הקרובים?
"זה מסכן והייתי אומר אפילו מצב חדש. אני חושב שישראל התעוררה לזה, כמובן שהיא ידעה על עניין טילי השיוט, אבל היא התעוררה למיידיות ולקרבה ללחיצת כפתור איראנית מאז תקיפת הטילים בסעודיה".

כלומר מה צריך להיות כדי שהאיראנים יפעילו נגדנו טילי שיוט?
"מספיק שתהיה לך מתקפה אחת, מני עשרות שהייתה פעם, שבה אתה תוקף בסיס T4 או שדה תעופה בסוריה והורג אנשי משמרות מהפכה איראניים, עד כה נהרגו 200 בכל המתקפות, מספיק שיש עכשיו הרוג אחד או שניים בכל מתקפה, יכול להיות שאתה כבר יכול לקבל איזושהי התגרות אפילו לעבר אונייה ישראלית מאזור אחר שהאיראנים רוצים להגיד לך 'אנחנו כבר לא פראיירים, אנחנו תוקפים אותך', ובהחלט זה אתגר ומצב חדש לישראל".

כלומר, אנחנו נמצאים היום בסכנה בעצם לחטוף טילים איראנים.
"כן, אתה מורתע. אם אתה לא תתקוף בלבנון ובסוריה אז אתה תיתן להם להתחמש".

אז אם נמשיך בתקיפות התגובה תהיה טילי שיוט?
"בדיוק, יכולה מאוד מאוד להיות טילי שיוט. הנוסחה החדשה שכופים עלינו האיראנים היא שאם ישראל תמשיך לתקוף בסוריה ובעיראק אזי האיראנים עלולים להשתמש בטילי שיוט ובעצם לקרב אלינו את ההסלמה".

אני רוצה לדבר איתך על העניין של ההפגנות בלבנון, אני מבין שהנאשם העיקרי בעיני המפגינים הוא נסראללה.
"בוודאי, אל לך לראות את ההפגנות הללו כהפגנות כלכליות. הכלכלה היא הסיבה ליציאה לרחובות כי לבנון היא מדינה בפשיטת רגל אבל אין כמעט מדינה שקוראים לה לבנון - זו מדינה בתוך מדינה. יש מדינת חיזבאללה, יש מיעוט סוני ומיעוט נוצרי, זו מדינת עדות. כשכל השנים כאשר נסראללה בנה מדינה שהאג'נדה שלה היא לבוא להילחם עם ישראל, הוא עשה את זה על גבם של האזרחים הסונים והנוצרים ועל אפם וחמתם.

"עכשיו כשיש מצב כלכלי שהמדינה באמת לא יכולה לספק תעסוקה הם יוצאים לרחובות, אבל הבטן אומרת 'אנחנו כועסים על דבר אחר לגמרי, הכלכלה היא רק תירוץ', הפנים הוא - 'נסראללה לקחת אותנו, את מדינת לבנון, להיות מדינה איראנית ואנחנו לא רוצים את זה'. לכן כשמדברים על שחיתות ועל שימוש בנשק ועל תעדוף לא נכון של סדר העדיפויות הכלכלי-הלבנוני, זה נסראללה. לכן הוא שולח את אנשיו להילחם במפגינים, לכן הוא בבעיה, וגם צריך להסתכל על זה כי אם הוא יהיה ממש בבעיה, הוא יכול לעשות איזו התגרות כלפיך, כדי להסיט את דעת הקהל הלבנונית ולכן גם ישראל צריכה להתבונן היטב במחאה הזו".

הנשים שם תופסות מקום נכבד בהפגנות האלה.
"נכון, תראה, הפגנות שיוצאות לרחובות הן גם דרך למהפכה חברתית. ראינו את זה גם באינתיפאדה ב-87, פה. נשים יצאו להתעמת עם חיילים. ראינו את זה גם באביב הערבי וגם עכשיו, מה זה אומר? שוב כמו העיקרון הקודם, הכלכלה היא התירוץ אבל על הדרך קורות כמה מהפכות - ומעמדם של הנשים באסלאם ובכלל במדינות ערב הוא מעמד מאוד נמוך ודרוש תיקון והן מוצאות הזדמנות להוביל וקופצות על המהפכות הללו כדי לשפר את מעמדן בעתיד כשהמהפכות הללו ייגמרו. בפועל זה לא הצליח להן אבל בסופו של דבר זה גם שחרור לחץ חברתי בסולם המעמדות הערבי".