במענה לפנייה שיזם יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, למנהיגי אירופה בדרישה להגן על היהודים במדינותיהם, השיב ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון להרצוג במכתב תשובה ארוך ופרטני, בו הוא מכיר בעלייה באנטישמיות בארצו ובצורך להילחם בה. "אני מביע את תמיכתי הכנה בכל הקהילות היהודיות בבריטניה ומחוצה לה. היה סמוך ובטוח בתמיכתי האיתנה בכל היבטי החיים היהודיים", כתב ג'ונסון.



עוד הוסיף כי "אני מסכים לחלוטין שעלינו לעשות יותר כדי למגר את האנטישמיות ולהגן טוב יותר על ידידינו ושכנינו היהודים. שמירה על ביטחונם של היהודים עומדת בראש סדר העדיפויות של ממשלת בריטניה. אני מודע לכך שיש לעשות יותר כדי לעצור את התגברות תופעת האנטישמיות בבריטניה ומחוצה לה".



ג'ונסון תיאר באגרת את הפעולות שממשלתו עושה למיגור האנטישמיות ולהגברת ביטחונן של הקהילות היהודיות. "הממשלה הכפילה לאחרונה את ההוצאה על ביטחון בתי תפילה ל-1.6 מיליון פאונד, והיא ממשיכה להשקיע ביוזמות שיעודדו הבנה וסובלנות דרך חינוך ומעורבות קהילתית. במקביל, אני שמח לברך את לורד מאן (היו״ר לשעבר של ועדת החקירה המשותפת למאבק באנטישמיות של הפרלמנט הבריטי) עם כניסתו לתפקיד היועץ העצמאי החדש לענייני אנטישמיות, שיוודא שמאמצינו למיגור האנטישמיות נושאים פרי".



"אני שבע-רצון מכך שהמשטרה שלנו שומרת על יחסים הדוקים וחיוביים עם ארגון הבטחון הקהילתי בבריטניה (CST), תוך שהיא פועלת בשיתוף פעולה מלא כדי להבטיח שקהילות ברחבי בריטניה יוכלו להתאסף, לחגוג ולהתפלל בביטחון", כתב ג'ונסון.



בסיום האגרת נענה ג'ונסון להצעתו של הרצוג לשיתוף פעולה בין הסוכנות היהודית לבין ממשלת בריטניה במאבק נגד האנטישמיות: "מודה לך על מכתבך ועל עבודתה המתמשכת של הסוכנות היהודית ברחבי העולם במטרה להגביר את המודעות ולעודד פעולה בנושא קריטי זה, ומקבל בברכה את הצעתך לעבוד איתנו למען השגת מטרה זו".



יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, אמר בתגובה למכתבו של ראש ממשלת בריטניה כי "האמירה של ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, צריכה וחייבת לחלחל לכל המערכות הפוליטיות בעולם ועל מנהיגים בכל העולם ללכת בדרכו של ג׳ונסון במאבק באנטישמיות. במיוחד לאור הדאגה העמוקה מתופעות האנטישמיות הגוברת במחוזות פוליטיים אחרים בבריטניה בשנים האחרונות.



בשבוע שעבר שמעתי באוזניי אמירה דומה בפגישתי עם מזכיר המדינה האמריקאי, מייק פומפאו ומשר החוץ הגרמני הייקו מאאס. המאבק בקיצוניים ובאנטישמיים מחייב את התכנסותם של מנהיגי העולם למאבק משותף ומתוזמן ללא פשרות, הכולל צעדים תקיפים של אבטחה ואכיפה ובמקביל הפעלת תכניות חינוכיות לסובלנות כלפי דתות ומיעוטים והנצחת זכר השואה ולקחיה".



מכתבו של ראש ממשלת בריטניה נשלח כחודש לאחר ניסיון הטבח במתפללים יהודיים בבית הכנסת בעיר האלה בגרמניה במהלך תפילות יום הכיפורים, אז הגיע מפגע אנטישמי חמוש בכלי נשק וחומרי נפץ שנבלם בזכות אמצעי ההגנה שעוצבו במקום. לאחר האירוע בהאלה שלח הרצוג אגרת דחופה לכ-30 ממנהיגי מדינות אירופה בדרישה להגביר את האבטחה סביב המוסדות היהודיים במדינתם ולפעול ביד קשה כנגד כל גילויי האנטישמיות.