המתכון המנצח של תנובה: מרק סלק עשיר

החומרים:
2 כפיות שמן

3 ראשי ציפורן

500 גרם אסאדו עגל טרי "אדום אדום", מחולק ל–6 חתיכות

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 גזר בינוני, מגורר

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

600 גרם סלק (שניים בינוניים–גדולים), קלופים ומגוררים

200 גרם (½ קופסה) עגבניות כתושות ברסק

6 כוסות (½1 ליטרים) מרק צח חם

2 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר חום

½ כפית פלפל שחור

2–1 כפות תבלין בהרט לבישול

פטרוזיליה קצוצה לעיטור

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול. נועצים את ראשי הציפורן באחת מחתיכות הבשר ומוסיפים את הבשר לסיר. מטגנים עד שנתחי הבשר מזהיבים מכל צדדיהם. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.

מוסיפים לסיר את העגבניות כתושות, המרק, מיץ הלימון, הסוכר החום, הפלפל וכף בהרט. מביאים לרתיחה וטועמים. אם יש צורך, מוסיפים עוד בהרט (כל יצרן מכין תערובת שונה במקצת, וצריך להתאים את הכמות לטעם האישי). מכסים ומבשלים במשך שעה. לפני תום הבישול מסלקים את ראשי הציפורן, טועמים ומתקנים את התיבול. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה.