הילדים מטפסים על הקירות ועושים פרצופים על האוכל שמוגש להם? השהייה הממושכת בבית לא חייבת להפוך לאסון. איך צולחים את הארוחות עם הילדים?

אמא, אבא, אני רעב: ילד רעב הוא ילד עצבני, מנדנד ומציק, שלא יפסיק עד שישבע, וכבר התחלנו את היום כשכולם עצבניים. הפתרון די פשוט: חשוב להתחיל את הבוקר עם ארוחת בוקר עשירה בחלבונים ובדגנים מלאים מספקת למוח את האנרגיה הנחוצה לתפקודו התקין, משפרת את יכולת הריכוז וההצלחה בלימודים, במיוחד בתקופה זו, שבה הילדים צריכים להתרכז מול המסכים בלמידה מקוונת.

הקשיבו ואכפו משמעת רכה: רצוי ליצור הזדמנויות שבהן הילדים יוכלו לשתף אתכם במחשבותיהם ובשאלותיהם. כשמתיישבים לשולחן במהלך היום נוצרת הזדמנות כזו. הסוד הוא להקשיב לילד ולצרכים שלו – אל תכריחו אותו לאכול אם הוא לא רעב, אבל בקשו ממנו לשבת איתכם בזמן הארוחה כחלק מההווי המשפחתי.

עשו התאמות אישיות: לפעמים לילדים במשפחה יש העדפות מזון שונות. כדי לא להעמיס על עצמכם בהכנה, נסו להכין מאכל בסיסי ואת התוספות שלו להכין בנפרד לפי מה שכל ילד אוהב. למשל, להכין פסטה עם רטבים שונים, חביתות עם תוספות שונות.

תנו תפקידים: בכל גיל אפשר לתת לילדים תפקידים שמותאמים לגילם. רק אל תקראו לזה “עזרה” אלא “משחק” ותראו איך הם מתלהבים ועוזרים. בני שנתיים יכולים לנגב את השולחן, בני שלוש יכולים לשטוף את הירקות או להביא מצרכים מהמקרר, בני ארבע יכולים לקלף מלפפון או לערבב ביצים, וכך הלאה, בהתאמה לגיל.

הכינו מנות שילדים אוהבים: כדאי להכין בתקופה זו מאכלים פשוטים ולא מורכבים שהילדים אוהבים ורגילים לאכול. השגרה מקנה לילדים ביטחון; לכן חשוב לשמור על הרגלים קבועים, כמו ארוחות ושינה.

הימנעו מקינוחים: דווקא בתקופה כזאת עלולים להיות הרבה נשנושים במהלך היום, ולכן כדאי לפחות להקטין את ההרגל הלא בריא שנקרא קינוח. נסו במקום קינוח שמוכר כממתק להשריש את המושג “קינוח” כמשהו כיפי שעושים עכשיו עם אמא ואבא – משחקי טאקי, משחקי קופסה, או אפילו צפייה משותפת בסרט בטלוויזיה. הכותבת היא דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של טונה סטארקיסט.