פאי קרם שקדים ואגסים

החומרים:
• 450 גרם בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
לקרם שקדים:
• 70 גרם חמאה "תנובה"
• ½ כוס אבקת סוכר
• ¾ כוס אבקת שקדים 
• 1 כף קורנפלור  
• 1 ביצה
לאגסים:
• 8 אגסים, קלופים 
• 1 מקל וניל, חצוי לאורכו
• 1 מקל קינמון
• 800 מ"ל מים
• 2 כוסות סוכר

אופן ההכנה:
להכנת הקרם: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצה, אבקת השקדים והקורנפלור. ממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם אחיד.

להכנת האגסים: בתוך סיר שמים את המים, הסוכר, מקל הווניל והקינמון ומחממים על אש בינונית עד לרתיחה. מכניסים את האגסים ומבשלים כ־15 דקות, עד שהם מתרככים מעט. משאירים אותם להצטנן בתוך הרוטב. חותכים את האגסים לחצאים, מוציאים את הליבה וחותכים דק בצורת מניפה.

לבצק הפריך: משמנים ומקמחים תבנית. מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין מורידים את הבצק המיותר. מורחים כ־3 כפות קרם שקדים על הטארט, ומסדרים מעל את חצאי האגסים. אופים כ־50 דקות ב־170 מעלות, עד שהטארט זהוב מלמעלה.