האם תה ירוק הוא בריא? זאת השאלה ששאלה מאזינה את ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM, לאחר ששמעה שתה ירוק עם לימונית לואיזה זה לא כל כך בריא.

למה?
"לא כל כך בריא, אמרו לי".

לא עולה בדעתי למה זה לא בריא.
"קראתי או שאמרו לי, לא זכור לי בדיוק".

מה פתאום, עד כמה שאני יודעת אין בזה שום דבר לא בריא. להפך.
"כל תה ירוק טוב?"

תה ירוק עשוי מהעלים הצעירים ביותר של עץ התה ויש בו את הריכוז הכי גבוה של נוגדי חמצון.
"ECGC?"

גם זה, וגם צריך לדעת שיש בזה קפאין כי בתה יש קפאין, גם בתה ירוק. תה ירוק, היו מחקרים שהראו שקצת עוזר בהפחתת כמות השמן והשומנים שנספגים אחרי הארוחה בגוף. נניח, אם את שותה תה ירוק אחרי הארוחה, כביכול ייספג לך פחות שומן מהארוחה. זה גם משביע ובגלל זה גם עוזר לדיאטה. אם מוסיפים לזה לואיזה, שזה צמח מרפא, או לימונית שנותנת טעם נפלא, למה שזה יהיה לא בריא?
"אז כל סוגי התה הירוק, אין עם זה בעיה?"

בטח שאין בעיה עם זה, יותר טוב מקפה בטוח.
"ECGC - אין בעיה? זה לא תוסף?"

לדעתי זה כבר בתוך התה הירוק.
"נאמר לי שזה חלק מהתה עצמו".

נכון, זה נוגד חמצון אבל אפשר להוסיף לכל דבר. 
"אין סכנה בריאותית בזה?"

לא, מה פתאום. הפוך.

כמה דגים מותר לאכול?

"עוד שאלה אם אפשר לגבי טונה וסרדינים. אני ובעלי אוכלים כל יום בצהריים סלט גדול, פעם זה טונה במים, חצי קופסה לי ולבעלי, פעם סרדינים".

זה החלבון של הארוחה?
"לפעמים סלק, לפעמים גבינה, תלוי. יום אחרי – סרדינים. השאלה אם כל יום זה לא יותר מדי? כי זה חצי כמות".

לא, מה פתאום יותר מדי? למה שזה יהיה יותר מדי? כמות החלבון בסרדינים ובטונה אותו דבר, הנתרן גם. השומן טיפה יותר מאשר טונה במים, אבל פחות מטונה בשמן.
"אנחנו אוכלים טונה במים לפי המלצה שלך".

גם יש הרבה סידן בסרדינים, לא כל כך כמו במוצרי חלב, אבל יש. זה בכלל לא בעייתי, אין שום בעיה לאכול כל יום.
"זה מה שרציתי לשאול, אני מודה לך מאוד".