במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FMעל פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: כמה דברים שאולי לא ידעתם על פרי האבוקדו.

"האבוקדו הוא פרי שכמעט שלא מכיל סוכר (0.6% בלבד), אבל מכיל 15% שומן ולכן גם 160 קלוריות במאה גרם. אבוקדו בינוני מכיל מעל 300 קלוריות. בגלל אחוז השומן הגבוה מתייחסים לאבוקדו כאל תחליף למנות השומן בתפריט. כף אבוקדו מהווה תחליף לכפית שמן או לכף טחינה, ויש בה 50 קלוריות".

"האבוקדו עשיר בוויטמין B, יש בו גם ויטמין E שדרוש בין השאר לאלסטיות של העור שלנו, יש בו כמות יפה של מגנזיום, אבץ, וגם ברזל שחשוב למניעת אנמיה. האבוקדו גם עשיר בחומצת השומן אומגה 9, חומצה אולאית, שחשובה למניעת דלקות ומחלות לב".

"הגואקמולי הוא סלט, ממרח או מטבל שמבוסס על אבוקדו ועגבניות, ומקורו במקסיקו. המטבל נהיה נפוץ בכל העולם, וקיימים לו גיוונים רבים שחלקם כוללים בתוכו גם שום, בצל, כוסברה ואפילו שמנת חמוצה".

כמדי שבוע, ד"ר רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון למטבל גואקמולי עם חצילים.

רשימת המרכיבים:

  • חציל קלוי (או חצי צנצנת של חציל קלוי של 'סרה')
  • 2 מלפפונים קצוצים דק
  • עגבניה קטנה קצוצה
  • חצי בצל קצוץ
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • מלח, לימון, פלפל

אופן ההכנה:

מעברים הכל במעבד מזון - שלושה פולסים של 5 שניות למרקם גואקמולי.