כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם אכילה של פירות וירקות תורמת לשיפור מצב הרוח יותר מאשר שוקולד?

"במחקר שנערך בבריטניה ופורסם בירחון האמריקאי לבריאות הציבור, ביקשו מן הנבדקים למלא יומן תזונה מדויק, ולצידו שאלון שביעות רצון מהחיים. המעקב אחרי הנבדקים נמשך 6 שנים והשאלונים ניתנו פעם בשנתיים.

על פי התוצאות, אנשים שצרכו כמות גדולה של ירקות ופירות היו שמחים יותר ושבעי רצון מן החיים, בהשוואה לאנשים שאכלו פחות ירקות ופירות. ולא רק זה - בקרב משתתפים ששינו הרגלי תזונה ועברו לצריכת ירקות ופירות היה שיפור משמעותי במצב הרוח ושביעות הרצון.

במחקר טענו שיש התאמה בין מצב הרוח לבין כמות נוגדי החמצון שצורכים ביום, בעיקר אלו שנותנים את הפיגמנטים הצהובים, הכתומים והאדומים. לדעתי, צריכה גבוהה של ירקות עוזרת גם בשמירה על משקל תקין והצלחה בדיאטה, מה שבפני עצמו משפר מצב רוח אצל רבים מאיתנו".