המאזינה סיפרה לד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM, שהיא נוהגת לאכול עוגות גבינה שמכילות גבינה עם חצי אחוז שומן על מנת לשמור על צריכת החלבון היומית, אך היא חוששת שבגלל זה היא אינה צורכת מספיק סידן.

"הייתי לאחרונה אצל רופאה שדיברה איתי לגבי סידן. רוב עוגות הגבינה שאני מכינה זה מ-0.5%, ולא מיותר כי זה חוסך לי בקלוריות. אני בספירת קלוריות כל הזמן, 1,200 שאני יכולה לאכול ביום. אני מגוונת, צמחונית לגמרי, בלי דגים כמובן. בפרוסה של עוגת גבינה אני מקבלת 12 גרם חלבון, היא אמרה לי שבגבינות עם פחות מ-3% יש בעיה עם ספיגת סידן".

מה פתאום, סליחה שאני אומרת. בגבינה 0.5% יש יותר סידן מאשר ב-3% כי הסידן נמצא בחלק המימי ולא בחלק השומני בגבינה. ככל שאת עולה בגבינות הלבנות באחוז השומן יש פחות סידן, בגבינות הצהובות זה לא אותו דבר. בגבינות הלבנות יש עדיפות ל-0.5%. זה לא נכון שהסידן צריך את השומן בשביל להיספג, ויטמין צריך שומן בשביל להיספג, ואז זה תורם לספיגת הסידן. אבל ויטמין D הוא סוג של הורמון, הוא נמצא לנו כל הזמן בגוף, הוא נוצר בעור בהשפעת אור השמש, ואת לא צריכה שזה יהיה בתוך מוצר החלב בשביל שהסידן ייספג. הוא כל הזמן מסתובב בגוף ואת יכולה להשתמש בוויטמין D מהשמש בשביל לספוג את הגבינה.
"אני לוקחת כדורים של ויטמין די של 1000".

אז ממש, ממש, לא.
"ישר חשבתי עם כל החלבונים שאני אוכלת לא נספגים לי בגוף".

הכול נספג בלי שום בעיה בכלל, בכלל.
"לגבי ספורט, אני עושה 3 שעות ביום ספורט".

3 שעות?
"כן כן אני עושה המון הליכות, מכשירי כושר והבת שלי מדריכת כושר. החיים שלי התהפכו מקצה לקצה לפני שנתיים ב-15 באוגוסט".

התחלת את הספורט ישר או בהדרגה?
"שנים עושה ספורט אבל זה לא תורם לירידה במשקל מסתבר".

מההתחלה התאמנת 3 שעות כל יום?
"לא, הייתי עושה 50 דקות עד שעה וחצי ביום. אף פעם לא ירדתי מזה במשקל, אבל 112 קילו לחטב".

זה חייב להיות גם עם דיאטה.
"קיבלתי ניעור לפני שנתיים ופשוט אני זורמת עם זה, מאוד קל. אני אוכלת בערך 80 גרם חלבון ליום".

סבבה.
"זה בסדר, נכון?"

3 שעות של אימון אינטנסיבי?
"בין 15-10 קילומטר כל יום".

ומבחינת אימוני כוח?
"אני עושה 40 דקות 'יום כן-יום לא' משקולות, כל מיני תרגילים".

את שמה לב לשינויים בשרירים? יש יותר? את בונה שרירים?
"זה לא יאומן, נהיה לי עור קצת מדלדל אבל רואים שרירים ממש בידיים".

זה סימן שזה מספיק אבל הייתי מוסיפה טיפה
"לכמה?"

15-10 גרם. 1.5 גרם לכל קילוגרם שאת שוקלת בערך.
"130 גרם אדממה בתוך סלט, החלבון הזה טוב לארוחת צהריים או להוסיף ביצה?"

את יכולה להגדיל את כמות החלבון בצהריים וזה יפתור את הבעיה.