כבר לפני כמה חודשים רציתי לפרסם את הגרסה הנוסטלגית שלי לעוגת ביסקוויטים מלאת קרם שאינה דורשת אפייה. אולם אז, ערב יום העצמאות, העלתה כזכור רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, סרטון שבו תיעדה את עוגת הביסקוויטים שהכינה לבני משפחתה. כצפוי, הסרטון הזה הפך ויראלי ועורר תגובות רבות. אני מצדי חיכיתי שהסערה תשכך כדי להציג בפניכם את המתכון שלי לעוגת ביסקוויטים המורכבת משילוב של שכבות ביסקוויטים, קצפת, גבינה וקרם שוקולד. השילוב הזה הופך אותה למעין גלידה קרה אשר מתאימה לימי הקיץ החמים יותר מכל עוגה אחרת. אפשר ורצוי לצרף גם את הילדים להכנה.

למתכונים נוספים: https://www.pascalpr.co.il/

עוגת ביסקוויטים

החומרים (לתבנית חסינת אש בגודל 30*22 ס"מ):

  • 2 מכלים (500 מ"ל) של שמנת מתוקה
  • 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250־300 גרם גבינה לבנה 9%

לטבילת הביסקוויטים:

  • 1 חבילת ביסקוויטים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית ליקר קפה או תמצית וניל

לציפוי בקרם שוקולד:

  • 2 חפיסות של שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו (200 גרם)
  • 1 כוס שמנת מתוקה

לעיטור וקישוט:

  • 1/4 כוס סוכריות צבעוניות בצורת פרחים
  • תלתלי שוקולד כהה ובהיר 

אופן ההכנה:

1. מניחים במערבל חשמלי עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה. מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל והחלב ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה. ממשיכים להקציף תוך הוספת אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מקפלים אל הקרם את הגבינה בשתיים־שלוש פעימות ומבליעים אותה בקרם לקבלת תערובת אחידה.

2. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים לטבילת הביסקוויטים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. טובלים ביסקוויטים בבלילת הקפה ומסדרים שכבה אחידה של ביסקוויטים על תבנית חסינת אש.

3. יוצקים מעל שכבת הביסקוויטים מחצית הקרם ומיישרים. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה ומכסים ביתרת הקרם. מיישרים את פני הקרם ומעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים לצורך התייצבות.

4. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד להמסתו. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה. מפזרים מעל סוכריות פרחים ותלתלי שוקולד. מעבירים למקרר עד להגשה.

טיפסקל

  • אפשר להשתמש בסוגים שונים של ביסקוויטים כמו לשונות חתול או שכבות של טורט מוכן.
  • אפשר לוותר על הגבינה ולהשתמש רק בשמנת מתוקה בתוספת אינסטנט פודינג וניל וחלב. התוצאה תהיה מוס וניל עדין.
  • אפשר לפורר או לשבור את הביסקוויטים הרטובים ולסדר אותם בכוסות הגשה אישיות כך: שכבה של ביסקוויטים, שכבת קרם וניל, עוד שכבה של ביסקוויטים, ומעל קרם שוקולד.