לולה מרטין מביאה את פירות הים אליכם הבייתה
בימים אלו יוצאת מסעדת  לולה מרטין משלוחים של דגים ופירות ים להכנה בבית, ארוזים ונקיים עד הבית במחירי שוק.
מחירים לדוגמא (לק"ג)  לברק 75 ₪ ; מוסר ים 85 ₪ ; טונה אדומה 180 ₪ ; סלמון 110 ₪ ; בורי 45 ₪ ; ברבוניה 110 ₪ ; לוקוס 160 ₪ ; שרימפס 125 ₪ ; קלמרי 95 ₪ מולים טריים (מיובאים) 95 ₪. ועוד דגים ופירות ים טריים שעולים לרשת מדי יום.
מינימום הזמנה 200 ₪. אזור החלוקה: תל אביב רבתי, הרצליה, כפר שמריהו, רמת השרון (משלוח חינם).
בנוסף יוצאים בלולה מרטין עם משלוחים מתפריט המסעדה: לחם ו4 קטנות-זיתים סורים, סלסה, טחינה וחריף 25 ₪ ; סביצ'ה דג ים, בצל, פטרוזיליה, לימון, ג'ינג'ר, צ'ילי 59 ₪ ; קלמרי פלאנצ'ה על קרם עגבניות  וממולא בעשבי תיבול 65 ₪ ; סלט קיסר עם שרימפס/חזה עוף-59 ₪ ; שרימפס בשום, חמאה ויין  78 ₪ ; שרימפס  שמנת ופרמזן ; שרימפס ברוטב עמבה ולימון כבוש ; מולים וירקות שורש 85 ₪ ועוד שפע של דגים ועוד
משלוחים חינם בטלפון 09-7614242  או בוואטסאפ: 0502175277

לולה מרטין (צילום: גיל אבירם)
לולה מרטין (צילום: גיל אבירם)

חדש- שוק EAT -  סיורי שוק קולינאריים בתל אביב
סיורי האוכל  של EAT  מגוונים המתאימים ליחידים, זוגות, משפחות, קבוצות, תיירים ועוד עד 20 איש. הסיורים מתמקדים בשווקים התל אביביים: שוק הכרמל, שוק לוינסקי, שכונת פלורנטין (סיור ערב), שוק התקווה וכרם התימנים (סיור ערב) ומתפרסים על פני בין שעתיים וחצי-לשלוש שעות, מתקיימים הן בעברית והן באנגלית, וכוללים יין ללא הגבלה לאורך כל הסיור, בקבוקי מים קרים, שפיכת אור על ההיסטוריה והתרבות המקומית של כל מקום ומקום, סיפורים אישיים, והמון אוכל טעים ומקורי. 
הסיורים אורכים בין שעתיים וחצי לשלוש שעות ועלותם 199 ₪
להזמנות: 072-3384190 או באתר https://www.shukeat.co.il/*

סיורי אוכל  (צילום: יחצ)
סיורי אוכל (צילום: יחצ)

נאיפה מולא מתארחת במלון פבריק
בימים רביעי וחמישי (19 ו-20 באוגוסט) יארח מלון פבריק בנחלת בנימין בתל-אביב, את השפית נאיפה מולא (לשעבר L28) לארוחת טעימות עכשווית ועונתית, המביאה את נפלאות המטבח הערבי-שמי . במהלך הארוחה יוגשו למרכז שולחן מנות הדגל של מולא המזוהות עימה ובהן קובנייה של ירכא- בורגול, אריסה ביתית, ״חוסה״ בצל קונפי, צנוברים; פאטוש עגבניות - מיקס עגבניות, בצל סגול, נענע, גבינת טולום, קריספי פיתה, דואה מירכא; סיגרים מסחאן- עוף בבישול ארוך, בצל מאודה, סומק, מגולגל בפיתה דרוזית; מלפוף - כרוב ממולא אורז ובשר , ציר בקר מצומצם , ג׳מיד, שום קונפי, סחוג שבור; פנקוטה לאבנה - קרמבל שמן זית, צנוברים מסוכרים, ריבת תאנים, שמן זית וליאלי ביירות-  פודינג סולת, קרם מסקרפונה, פיסטוקים, עלי וורדים. מחיר הארוחה: 400 ₪ לזוג לא כולל שתייה או החל מ-1098 ₪ לחבילה זוגית הכוללת לינה, את ארוחת הטעימות וארוחת בוקר.
מלון פבריק, נחלת בנימין 28 תל-אביב, להזמנות:  www.atlas.co.il ; , 03-5678000

נאיפה מולא (צילום: שני רייך)
נאיפה מולא (צילום: שני רייך)

לכבוד ראש השנה המוסלמי אום כולתום החיפאית מציעה הנחה על כל התפריט 
המסעדה החיפאית מציעה 10% על כל התפריט לכבוד המוחרם שמתקיים ב20.8. בין המנות בתפריט: טאבולה בר- עשבי תיבול ישראלים, בורגול מאודה, זעתר בלאדי טרי בתיבול תפוזים, לימון ושמן זית. 20 שקלים; הג׳ינג׳ית- תבשיל עדשים כתומות, גרגירי חומוס, שום וכמון עם בצל קצוץ וסומק, עגבניה, פטרוזיליה ושקדים. 25 שקלים; חומוס בשר- תבשיל שבבי סויה בראס אל חנות, גרגירי חומוס ושקדים קלויים על מצע קרם חומוס, נגיעות טחינה ושמן זית. 38 שקלים; מסחאן בלאדי- בצל נימוח בסומק, קוביות תפוחי אדמה וכרובית על לאפה אפויה בתנור לבנים, פטרוזיליה טרייה, שום קונפי ושקדים קלויים מעל. 50 שקלים.
מוריה 60, חיפה א-ש 11:00-22:00 https://umkultum.co.il/

אום כולתום (צילום: יחצ)
אום כולתום (צילום: יחצ)

אורשינא בערב יפני מסורתי
איריס סמרה הבעלים והיוצרת של אורשינא, משיקה ערב של ׳פגישה יפנית׳  במוצ״ש ה -22.8. הערב יכלול לבישת קימונו סביב ארוחה יפנית אותנטית מבית טנקה וסאקה במבחר טעמים, דיוני פילוסופיות יפניות ופעילות חוויתית מיוחדת. בהנחיית איריס שמשלבת אומנות מחול יפנית מודרנית.
מוצ״ש ה- 22.8 בשעה 20:00 אורשינא, רח׳ השפלה 4, תל אביב 
פרטים והרשמה בקישור:  eventbuzz.co.il/phovg או בדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/events/770931987067492/

אורשינא (צילום: יחצ)
אורשינא (צילום: יחצ)

חינאווי משיק בשקים מיושנים עד הבית
קצביית הבוטיק של ג'ורג' חינאווי, ברשת Wine & more, משיקה תפריט בשרים מיושנים על פי מתכון משפחתי סודי, תהליך יישון הבשרים  האיכותיים של חינואווי מתקיים בין 10-40 יום, על בשרים פופולאריים כמו: פורטרהאוס, אנטריקוט על העצם, צלעות טלה, טיבון טלה, פילה בקר ופיקניה .
הרשת מפעילה שירות משלוחי בשר לאזורי גוש דן והשרון, באמצעות אתר האינטרנט, או בהזמנה טלפונית ישירה לאחד הסניפים. עלות המשלוח הנה 35 ₪. בקניה מעל 450 ₪ משלוח בחינם.מחיר: החל מ- 169 ₪ ק"ג.
להשיג בקצביות של רשת חינאווי Wine & more
הבשרים המיושנים של חינאווי (צילום: אביב פרסום)
הבשרים המיושנים של חינאווי (צילום: אביב פרסום)

"גלידריות אנדריי", בטעמים חדשים לקיץ 2020
הגלידרייה בת ה-30 ממשיכה להפתיע ולהשיק טעמים ייחודיים כגון: גלידת שמנת ובייגלה מלוח / גלידת שמנת עם דובדבני אמרנה איטלקיים / גלידת שמנת בטעם מלבי בתוספת סירופ מלבי / סדרת גלידות סורבה הכוללת טעמים אקזוטיים: פירות יער, פסיפלורה, מנגו ועוד. היא מיוצרת ממיצים טבעיים ופרי טבעי בלבד ואינה מכילה חלב.עוד ניתן להשיג קינוחים ייחודיים: פנקייק בתוספת גלידה לפי בחירה, ברד תות עם גלידה אמריקאית, קרפ בתוספת שוקולד , אורז עם חלב, גלילית עם גלידה , וגלידת פרוזן יוגורט.  ועוד
סניפי הרשת : יפו- יפת 138 / ר"ג- דרך בן גוריון 2 / /רמלה-שדרות הרצל 87 / ראשון לציון- דוד סחרוב 8 

אנדרי גלידות חדשות  (צילום: יחצ)
אנדרי גלידות חדשות (צילום: יחצ)