אחת השאלות שמעסיקות אותנו היא עד מתי מותר לאכול מזון שתאריך התפוגה שלו עבר. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לכך בתוכניתה ב-103FM בתשובה לשאלת מאזינה.

"יש לי שאלה לגבי תפוגה של מוצרי בשר, למשל", פתחה המאזינה. "יש חילוקי דעות במשפחה, יש חלק שאומרים 'עבר תאריך התפוגה בבשר? לזרוק' ואת אמרת היום שתאריך תפוגה זה תאריך ביטחון. ראיתי היום במגשי הבשר בפריזר מאוד קפוא, הם מאוד קפואים אבל עבר הזמן. אם עבר מחודש שישי, חודש יוני, אני צריכה לזרוק את זה כבר?".

קטן אבל לפניך: מזון העל שיעזור לפוריות ולשרירים שלכם

את שואלת אותי דווקא על בשר שאני לא יודעת להגיד לך תשובה.
"אני יודעת שאת צמחונית, רק אין לי את מי לשאול".

לא בגלל שאני צמחונית. נגיד פסטות וכוסמת, דגנים וקטניות יבשים, שיש עליהם תאריך פג תוקף ואת יכולה לראות שלא התפתח שום דבר והכול בסדר. יש דברים כמו מוצרי חלב שלוקחים טווח ביטחון מאוד ארוך ואת יכולה לשתות חלב וזה בסדר, בגלל שאת רואה שהם בסדר והטעם בסדר. לגבי הבשר אני בהתלבטות, כי לאכול בשר מקולקל זה נורא מזיק בריאותית. אני הייתי זורקת האמת. אם היה עובר שבוע-שבועיים.
"חודש לזרוק?"

עד מתי מותר לאכול מזון שתאריך התפוגה שלו עבר?

נראה לי, את לא רוצה להפשיר ולראות את הריח?
"אני לא רוצה להפשיר ולהסריח. אם עבר חודש או חודשיים?"

חודשיים הייתי זורקת. שבועיים זה עוד לא נורא.
"זה בסדר שבועיים?

אני לא יודעת מה טווח הביטחון שהם לוקחים, לפי המשוואה של מוצרי חלב הרי זה בטוח מתקלקל.
"מוצרי חלב אני מרגישה מיד לפי הריח, וזה לא מסוכן כמו הבשר".

שבועיים הייתי אומרת שזה הגיוני.
"אני מודה לך, שבת שלום ושנשמע רק בשורות טובות. שתהיי בריאה ורק נחת מהמשפחה".