בפינת טוב לדעת, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM על סגולותיו הבריאותיות של קמח הטף, שהפך לא זה מכבר למזון על בעל שם עולמי. 

קמח טף הוא הדגן הכי קטן שקיים - בערך עשירית מגודל גרגר חיטה. הוא נראה כמו צ'יה או פרג. המקור שלו באפריקה, בעיקר באתיופיה, ואחד היתרונות הבולטים הוא שאין בו גלוטן ולכן הוא מתאים לחולי צליאק. 

הטף מאוד מאוד עשיר בברזל, שחשוב למניעת אנמיה, ובמגנזיום שחשוב לשרירים, וגם באבץ שחשוב למערכת החיסון ולפוריות. יש בו גם אשלגן ו-13% חלבון והרבה סיבים תזונתיים. בגלל כל היתרונות האלה, ארגון הבריאות העולמי הכריז עליו כעל מזון על.

למתכון ללחם מקמח טף >>