בצה"ל ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות בלבנון לאחר הפיצוץ העז שגבה את חייהם של יותר מ-100 בני אדם עד כה, והביא לפציעתם של אלפים. מבחינת ישראל, אין שינוי בשלב זה בפריסת הכוחות לאורך הגבול, והכוננות הגבוהה נשמרת. זאת, גם בהמשך לסיכול ניסיון הפיגוע בגבול הצפון לפני כשבוע וחצי. 

מבט מהאוויר על האסון בביירות. צילום: רשתות ערביות

בתוך כך, בישראל לא יכולים להצביע בשלב זה על קשר ישיר בין המקום שבו אירוע הפיצוץ האדיר לבין ארגון חיזבאללה, שטרם הגיב לדברים. בהקשר זה יש לציין כי מזכ"ל הארגון, חסן נסראללה, החליט לבטל נאום מיוחד שהיה אמור לשאת הערב. 

ישראל פנתה אמש ללבנון דרך גורמים ביטחוניים ומדיניים בינלאומיים, והציעה להם סיוע הומניטרי רפואי. הפנייה נעשתה בהנחיית שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי. כמו כן, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה את ראש המל"ל מאיר בן שבת לשוחח עם שליח האו"ם מלאדנוב כדי לברר במה ישראל יכולה עוד לסייע ללבנון.

בנוסף, ישראל הציעה ללבנון סיוע רפואי וקליטת פצועים. בית החולים זיו בצפת, שטיפל בעבר בפצועים ממלחמת האזרחים בסוריה, פרסם הודעה בה נכתב: "אנחנו מנוסים ומוכנים". מבית החולים רמב"ם בחיפה נמסר: "בעקבות האירועים בביירות -  רמב״ם , בתיאום עם הגופים הרשמיים , יהיה מוכן מבחינה רפואית ולוגיסטית  לקלוט נפגעים מהאירוע , אם יידרש לכך תוך שימוש ביכולות ובנסיון הרב לטיפול בטראומה".

מהמרכז הרפואי שיבא נמסר: "המרכז לסיוע הומניטרי ורפואת אסונות בשיבא פנה למשרד הבטחון ולמשרד הבריאות והציע סיוע רפואי ככל שידרש לפצועי אסון הפיצוץ בלבנון. למרכז נסיון רב בהובלת משלחות הומניטריות ברחבי העולם וטיפול באזורי אסון". פרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי: "זו היא חובתנו לעזור לכל מי שזקוק וודאי לשכנינו. אנו ערוכים ומוכנים לכל משימה שתוטל עלינו".