עוגת שזיפים ופיסטוקים

החומרים:

  • 700-600 גרם שזיפים (רצוי מזן מטלי - שזיפים בינוניים קטנים שציפתם אדומה)
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים
  • 2 שקיקי (20 גרם) סוכר וניל
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס (200 גרם) + 2 כפות סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • ¾1 כוסות (220 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית קורנפלור
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים לזרייה
  • מעט אבקת סוכר לעיטור

אופן ההכנה:

משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). חוצים ומגלענים את השזיפים (אם משתמשים בשזיפים גדולים חותכים אותם לרבעים). טוחנים את הפיסטוקים עם סוכר הווניל.

ממיסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש, מוסיפים כוס סוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים וטורפים רק עד שהתערובת חלקה. יוצקים 3/5 מהכמות לתבנית ומורחים על התחתית בשכבה אחידה.

מערבבים את הקורנפלור עם הקינמון ועם כף סוכר וזורים על בצק העוגה. מסדרים את חצאי השזיפים על הבצק, כך שהצד החתוך כלפי מעלה. זורים על השזיפים את כף הסוכר הנותרת. בעזרת שתי כפות מפזרים על השזיפים את הבצק הנותר. זורים פיסטוקים קצוצים. אופים במרכז התנור במשך שעה ורבע או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים ומשחררים מהתבנית. לפני ההגשה בוזקים על העוגה מעט אבקת סוכר.