אלה הימים האחרונים של החופש הגדול, שהיה שונה מאוד עבור הילדים וההורים, שנותרו ספונים בבית בגלל וירוס קטן. הילדים הגדולים הפכו את הלילה ליום, הם קמים מאוחר ובשאר הזמן רובצים מול המסך, ועם הילדים הקטנים יותר אנו מחפשים שלל דרכים יצירתיות לבילוי במסגרת המשפחתית והביתית. חשבתי שיהיה נחמד לנצל את סוף השבוע האחרון של החופש לבילוי משותף עם הילדים במטבח. זהו זמן נפלא לקירוב לבבות ולשיחות נפש עם הילדים. ולא תאמינו, זה עובד אפילו עם מתבגרים.

השבוע פתחנו בבית ביחד גלידרייה ביתית, והכנו ארטיקים וגלידות. לא אלו הפשוטים שהיינו מכינים כשהיינו ילדים, אז הסתפקנו במזיגת מיץ לכוסות, העמדת הכפית בכוס והופ, למקפיא. בגלידרייה הביתית נכין ארטיקים ממיצים בטעמים מגוונים, בתוספות פירות ותבלינים מיוחדים המקנים טעם וטקסטורה לארטיקים. אפשר להכינם גם על בסיס יוגורט, פרי וחלב, ולצפות אותם בגלימת פרי מרוסק, או להכין ארטיק על בסיס פירות מרוסקים, עם מעט סירופ סוכר ותבלינים שונים.

נכין גם גלידת וניל בציפוי שוקולד ועם תוספות מתפצחות לקישוט. אפשר להוסיף לגלידה סוכריות גומי, מרשמלו, אגוזים מסוכרים גרוסים, כדורי שוקולד לבן וחום, קורנפלקס מצופה שוקולד, פירות מסוכרים ועוד. ציפוי השוקולד יכול להיות בטעמים שונים וגם אותו אפשר לעטר בתוספת של אגוזים.

למתכונים נוספים: https://www.pascalpr.co.il/

טיפסקל:

  • אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים. אם אתם משתמשים בפירות טריים, בחרו את הבשלים ביותר.
  • אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים. רק הקפידו על שילובי הטעמים.
  • שימו לב לדרגת המתיקות של הפירות. טעמו את המסה אחרי ההכנה ותקנו את המתיקות. אפשר להשתמש בתחליפי סוכר כמו דבש, מייפל, סירופ אורז ואגבה.
  • על מנת שיתקבל מרקם חלק ואחיד, טוחנים את הפירות בבלנדר. אפשר להשאיר חלק מהפרי בדרגת גריסה שונה, כדי לקבל מרקם מעניין בעת הנגיסה.
  • יש להניח את מקל הארטיק בתבניות לפני שמכניסים את הבלילה. יוצא מהכלל: ארטיק בכוסות. מקפיאים תחילה את הבלילה בכוס ורק אחרי שעתיים מוסיפים את המקלות. כך הם יהיו יציבים ולא ייטו הצדה.
  • לא חייבים לקנות תבניות ייעודיות לארטיקים. אפשר להשתמש בכוסות רגילות או חד־פעמיות, תבניות של קרחונים, מכלים ריקים של מעדנים, תבניות סיליקון להכנת מאפינס ועוד.
  • חשוב להותיר מעט רווח בין מסת הארטיק לשולי התבנית או כלי ההקפאה, כי המסה מתפשטת בהקפאה.

ארטיק פרי

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

• 2־3 כוסות פרי (תותים, משמש, פירות יער או כל פרי אהוב)
• 1 כוס סירופ סוכר מוכן (1 כוס מים וחצי כוס סוכר)
• 1 כפית תמצית וניל או קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

מרסקים במעבד מזון את הפרי למחית חלקה, מוסיפים באטיות את הסירופ, תמצית הווניל או קליפת הלימון. מעבירים לתבניות מתאימות ומכניסים למקפיא ל־7־6 שעות קודם להגשה. מרטיבים מבחוץ את התבנית כדי לשחרר בקלות את הארטיק.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: פרווה (חלבית בשימוש עם יוגורט, שמנת, שוקולד)

ארטיק פרי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ארטיק פרי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ארטיק פרי בהכנה מהירה

מערבבים מיץ שאוהבים (מיץ תפוחים, מיץ תפוזים, מיץ רימונים, לימון ונענע) עם פירות חתוכים לפרוסות, פלחים או קוביות (תותים, תפוחים, קיווי, מנגו, אוכמניות). אפשר להוסיף עלי נענע אם אוהבים. מערבבים וממלאים את מכלי הארטיק. מקפיאים ל־6־7 שעות.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 5־10 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: פרווה (חלבית בשימוש עם יוגורט, שמנת, שוקולד)

ארטיק פרי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ארטיק פרי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

גלידות וניל, שוקו ותוספות

המתכון הזה יכול להפוך בקלות גם לגלידה משפחתית, שלה תוכלו להוסיף שלל תוספות כמו פקאנים מסוכרים, פירות מסוכרים, פצפוצי שוקולד, עוגיות אוראו מרוסקות ועוד. אתם יכולים להיות יצירתיים ולהוסיף עוד המון הפתעות מעניינות. אפשר לחלק את הכמות לשניים: חלק אחד תשאירו בטעם וניל, ולחלק השני אפשר להוסיף שוקולד מריר מומס או חצי קופסה של ממרח שוקולד נוטלה.

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

• 2 מכלים של שמנת מתוקה
• 1 פחית של חלב מרוכז ממותק
• 1 כפית תמצית וניל משובחת או גרגרים ממקל
• 1 כפית סירופ אורז מלא בתוספת נקטר אגבה ומייפל

לציפוי שוקולד:

• 200 גרם שוקולד מריר
• 1 כפית שמן

לפיזור:

• ½ כוס אגוזי מלך גרוסים
• ½ כוס ברס בוטנים (בוטנים קלויים מקורמלים, להשיג בחנויות למוצרי אפייה)
• ½ כוס פולי קקאו גרוסים

אופן ההכנה:

יוצקים את השמנת לקערת מערבל חשמלי ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז, תמצית הווניל וסירופ האורז, ומערבלים במהירות נמוכה־בינונית עד לקבלת קציפה אחידה וחלקה. בשלב זה אפשר להוסיף את כל התוספות להכנת גלידה משפחתית מיוחדת. ממלאים את התבניות בתערובת ומקפיאים כ־8 שעות.

מניחים בכלי זכוכית את השוקולד המריר וממיסים במיקרוגל במספר פולסים. מערבבים להמסה חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים. מניחים בכוס וטובלים מחצית מהגלידה בשוקולד או מצפים את כולה. מפזרים בזריזות אגוזים, בוטנים או פולי קקאו ומגישים.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: חלבית

גלידת וניל שוקו (צילום: פסקל פרץ-רובין)
גלידת וניל שוקו (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ארטיק מנגו משובץ בפרי

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

• 1 כוס מנגו (מ־2 מנגו בינוני)
• 2 כוסות יוגורט
• 1 כף סילאן
• 1 כף סירופ אורז מלא בתוספת נקטר אגבה ומייפל
• מעט וניל או זנגביל

לעיטור:

• 1 כוס מנגו חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מניחים במעבד מזון את המנגו, היוגורט, הסילאן, סירופ האורז והווניל. מערבלים עד שנוצר מרקם אחיד. מניחים את מקלות הארטיקים בתבנית, יוצקים את הבלילה ומעטרים בקוביות הפרי. מקישים קלות בתבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אוויר. מקפיאים לכ־5 שעות.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: חלבית

ארטיק מנגו (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ארטיק מנגו (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ארטיק יוגורט משובץ פטל ואוכמניות

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

• 2 כוסות יוגורט
• 2 כפות סירופ אורז מלא בתוספת נקטר אגבה ומייפל
• 1 כף דבש
• מעט תמצית וניל

למילוי:

• ½ כוס פטל קפוא
• ½ כוס אוכמניות קפואות

לעיטור:

• 100 גרם שוקולד רובי ורוד
• 1 כפית שמן

לפיזור:

• ½ כוס סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את היוגורט, סירופ האורז, הדבש והווניל. טורפים במטרף היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מניחים את מקלות הארטיקים בתבנית, יוצקים את הבלילה ומעטרים בפטל ובאוכמניות. מקישים קלות את התבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אוויר. מקפיאים לכ־5 שעות.

מניחים בכלי זכוכית את שוקולד הרובי וממיסים במיקרוגל במספר פולסים. מערבבים היטב. מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את הארטיק או טובלים מחצית או רבע מהארטיק בשוקולד המומס. מעטרים במהירות במעט סוכריות צבעוניות.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: חלבית  

ארטיק פטל ואוכמניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ארטיק פטל ואוכמניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)