במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מדוע רבים חושבים שהתמר הצהוב אינו בשל? ומהם יתרונותיו התזונתיים - לעומת סוגים אחרים של תמרים?

"קיימים הרבה סוגי תמרים. אחד מהם הוא התמר הצהוב - או בשמו האמיתי, תמר ברהי. הרבה חושבים שהוא תמר לא בשל, אבל מדובר בטעות: זה סוג של תמר שצבעו צהוב. הוא עשיר באשלגן, ברזל ומגנזיום, הוא מכיל נוגדי חמצון בכמות גדולה ועל פי מחקרים שבוצעו בישראל - הוא גם יכול להפחית הסתיידות עורקים וסיכון למחלות לב".

"יש בו פחות קלוריות מאשר בזנים אחרים של תמרים. הוא מכיל כ-84 קלוריות ב-100 גרם, פחות ממחצית מכמות הכלוריות בתמר מג'הול. בזמן דיאטה, מנת פרי יכולה להיות 7-6 תמרים צהובים. אם מקפיאים את התמרים הצהובים ליום אחד ומפשירים, מרגישים את המתיקות בצורה חזקה יותר ויש להם כמעט טעם של דבש".