עוגת שיש שוקולד ושקדים

החומרים:

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (½ כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 100 גרם (¾ כוס) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם (½ כוס) שקדים טחונים
  • 1 כפית קקאו כהה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־165 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן. בקערה בינונית טורפים יחד את השמנת המתוקה, הביצים, הווניל, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים בעדינות, רק עד שהבלילה אחידה. יוצקים כ־⅔ מהתערובת לתוך התבנית.

ליתרת התערובת מוסיפים את הקקאו והשוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נטמעים והתערובת אחידה. יוצקים את התערובת הכהה על גבי התערובת הבהירה ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.

אופים במשך 35־25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.