החומרים:

  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 10–15 עגבניות שרי חצויות. מומלץ בצבעים שונים
  • 1 כפית אורגנו טרי או יבש, קצוץ
  • 1 כוס מים
  • מלח, פלפל
  • 8 זיתים מגולענים וחצויים
  • 4 פילטים של דניס "דגי תנובה", מופשרים

להגשה:

  • 1 כף שמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים את השמן והשום במחבת. כשהשום מתחיל להפיץ ריח ולהזהיב מצרפים את העגבניות. מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים על להבה בינונית־קטנה 10־12 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.

מוסיפים למחבת אורגנו, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג, וכשהמים מצטמצמים לחצי מוסיפים את הדג למחבת על צד העור.

בעזרת כף יוצקים על הדג מהנוזלים שבמחבת ומניחים עליו מהעגבניות. מכסים ומבשלים כחמש דקות עד שהדג לבן כולו. יוצקים כף שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.