כולם אוהבים מאפי שמרים מתוקים או מלוחים: הם יפים, תפוחים, שחומים, וריחם משגע. בצק שמרים הוא נפלא לעבודה: הוא קל ונוח ללישה ידנית. אני מכינה אותו במערבל חשמלי עם וו הלישה. לפעמים, כשאין זמן, ניתן להכינו מבעוד מועד ולתת לו לנוח במקרר. אפשר גם להכינו באמצע השבוע ולהקפיאו טרם האפייה.

השבוע בחרתי לשתף אתכם במתכון להכנת גלילות שמרים מנחמות, מפנקות, תפוחות ונאות, שניחוחן המשכר מושך את כל בני המשפחה אל מרכז ההתרחשות, הלוא הוא המטבח. לא בטוח שיישארו גלילות לשבת, סביר להניח שכולן יחוסלו בעודן חמות.

קראנץ' שמרים שוקולד

החומרים (לתבנית עגולה ומשומנת):

לבצק:
30 גרם שמרים
1/4 כוס מים פושרים
200 גרם חמאה חתוכה
1 כוס חלב
1/2 קילו קמח מנופה
1 כף תמצית וניל
2 כפות תמצית רום
2 ביצים גדולות
8 כפות סוכר
1/4 כפית מלח

למלית:
100 גרם חמאה חתוכה
1 כוס אבקת סוכר
5 כפות אבקת קקאו מנופה

לפיזור:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים

להברשה:
1 ביצה טרופה עם 3 טיפות שמן

לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
4 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
1 כף רום
1 כפית מיץ לימון

במילוי שוקולד, ריבות, תפוחים או פרג. עוגת שמרים קראנצ'ית (צילום: פסקל פרץ-רובין)
במילוי שוקולד, ריבות, תפוחים או פרג. עוגת שמרים קראנצ'ית (צילום: פסקל פרץ-רובין)

טיפסקל 

הבצק הנפלא הזה מקבל כל קרם ומלית אהובה עליכם, למשל תפוחים, ריבות, שוקולד למריחה ופרג. ניתן להקפיא את הגלילות לפני האפייה ולהפשירן ולאפותן לפני ההגשה. ניתן להקפיאן גם לאחר האפייה. במקום תבנית עגולה, אפשר לאפות בתבניות אינגליש קייק.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר: https://www.pascalpr.co.il/