לביבות גבינה מתוקות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי

החומרים:

  • ½ חבילה (250 גרם) גבינת "כנען" תנובה
  • ½ גביע (125 גרם) מסקרפונה "COLLECTION"
  • 2 ביצים בגודל L
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ½ כוס (70 גרם) קמח תופח

לקרמל ולעיטור:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה
  • 190 מ"ל (¾ מכל) שמנת מתוקה
  • 32% "השף הלבן"
  • ½ כוס קוקוס קלוי - לא חובה (קונים מוכן)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הלביבות, פרט לקמח, וטורפים היטב עד שהבלילה די חלקה. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע. יוצקים שתי כפות גדושות מהבלילה אל מחבת חמה עם מעט חמאה או שמן ומטגנים מ־2 הצדדים עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר בלילת הלביבות.

הכנת רוטב הקרמל: במחבת רחבה שמים את הסוכר וממיסים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפהפה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים עד להגשה. מניחים את הלביבות על צלחת הגשה, מזלפים רוטב קרמל ומעטרים בקוקוס קלוי. מגישים את הלביבות חמימות או בטמפרטורת החדר.