יש הרבה סוגים של דיאטות, וכל מי שמנסה לרדת במשקל בוחר באחת מהן שמתאימה לו. אבל האם לכל הדיאטות האלה יש בסיס מדעי? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה במסגרת הפינה 'טוב לדעת' בתוכניתה ב-103FM לדיאטה על פי סוג דם ואיך לומר? היא לא אוהדת של השיטה.

"קראתי את העמוד הראשון בספר שעוסק ב'דיאטה לפי סוג הדם', ונעצרתי בעמוד הראשון בלי להמשיך הלאה. הסיבה לכך הייתה שבהקדמה, כתב המחבר משהו כמו 'אבא שלי היה רופא ברוסיה, והוא שם לב שלאנשים עם סוג דם A לא מתאים לאכול עגבניות'. לצערי העובדה שאביו של המחבר שם לב למשהו, עדיין לא הופכת את זה למדע".

"כשעשיתי את הדוקטורט שלי, עבדתי כמה שנים במעבדה על מנת להוכיח שבגן מסוים שנמצא בכרומוזום 17 יש פחות מוטציות סרטניות אם מגדילים את כמות הסידן בתפריט של חולי קוליטיס וכרון. זו שורה קטנה מאוד שמצטרפת למאות ואלפי מחקרים שכל אחד מהם נותן את השורה הקטנה שלו ויחד נבנית תאוריה, שיטה, או דרך טיפול".

"כדי להוכיח את הקשר בין סוג הדם לתזונה, היו צריכים להיות מחקרים שבודקים במשך שנים מה קורה, למשל, אם בעלי סוג דם A נמנעים מבשר ועגבניות, ובעלי סוג דם B נמנעים מירקות מצליבים, ומה ההשפעה של זה על בדיקות הדם ועל הבריאות, יחסית לאנשים בעלי אותו סוג דם שלא נמנעים מאותם מאכלים. מחקרים כאלו לא בוצעו, כידוע, ולכן לדעתי דיאטה לפי סוג הדם היא כמו דיאטה לפי צבע השיער או צבע העיניים".