בימים הקרים שמביאים אותנו לשלוף את סירי החמין מהארון, היינות הלבנים הפריכים והאדומים הקלילים, שכל כך מתאימים לרוב ימות השנה בישראל, מפנים מקום לאדומים גדולים, מתובלים ואלכוהוליים יותר. אחר צהריים חורפי אחד, פגשתי את אנשי רשת 'יין בעיר', כדי לטעום כמה אדומים שהם מייבאים השעונים להגדרה. האמת, יש לי תחושה שעם מנות מתאימות ומזגן איכותי, אפשר יהיה ליהנות מהם אפילו בקיץ. 
 
טראזס דה לוס אנדס, קברנה סוביניון, רזרבה 2017 -  ארגנטינה
היין, שנעשה מענבים שגדלו בגובה קילומטר מעל פני הים, למרגלות הרי האנדים והתיישן שנה בחביות, הוא לטעמי לפחות, יין חורף קלאסי. יש לו ריחות עשירים של פירות אדומים  עסיסיים, אליהם מצטרפים בהמשך ריחות של עשבי תיבול ותבלינים שמתאימים לעונה: וניל, ציפורן וקינמון. יחסי לעושר הניחוחות המגע שלו עם החיך מאופק ואלגנטי, המבנה רך והחמיצות טובה. יתחבר נהדר לחמין של שבת בצהריים. המחיר: 75 שקלים

וולדמר, אינספריישן סלקסיון 2016 - ספרד
יקב וולדמר נוסד בשנת 1890 בריוחה, אזור היין המוכר ביותר בספרד ומנוהל כיום על ידי בני הדור החמישי למשפחה, שלפחות על פי היין הזה, לקחו את העסק לכיוון מודרני. הוא שנעשה ברובו מענבי טמפרניו, עם תוספות קלות של זנים מקומיים, ומציג ניחוחות נקיים של פירות אדומים טריים, פרחים ובשר מעושן. לחובבי הריוחה המושבעים, שאולי יחשבו שכל המודרניות הזו באה על חשבון האופי המקומי, אפשר פשוט לפתוח בקבוק אחר ליד החמין. המחיר: 75 שקלים

יקב וולדמאר, אינספריישן סלקסיון  (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')
יקב וולדמאר, אינספריישן סלקסיון (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')

פאולאו, פרימיטיבו דה מנדוריה רזרבה 2014 - איטליה
מפוליה, אזור היין שבדרום איטליה, מגיע יין שיכול להוות תבשיל חורפי בפני עצמו. הוא נעשה מענבי פרימיטיבו, זן שמוכר גם בשמו האמריקאי זינפנדל, התיישן עשרים חודשים בחביות ומציע ריחות עשירים ומחוספסים, של פירות שחורים בשלים, אדמה ופירות יבשים. המבנה שלו עוטף את החיך כמו שמיכת פוך, הטעמים עשירים, על גבול המתיקות והסיומת ארוכה, רכה ומתובלת. המחיר: 90 שקלים

יקב פאולאו פרימיטיבו  (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')
יקב פאולאו פרימיטיבו (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')

 
זנאטו, וולפוליצ'לה ריפאסה 2016 - איטליה
ריפאסו, השיטה שבה נעשה היין משלבת מגע של התירוש עם מחית ענבים מיובשים. בשביל מה זה טוב? בין השאר כדי להעשיר את היין בטעמים בשלים ולהעניק לו מבנה סמיך ומלא. היין הזה, שנעשה משלושה זנים אופייניים לאזור וולפוליצ'לה שבצפון ארץ המגף: קורבינה, רונדינלה ואוזילטה, מצליח להיות מרוכז ועשיר, ויחד עם זאת לא להעיק, בעיקר הודות לאיזון הנפלא שלו. חובבי הסגנון ייהנו ממנו גם בימים חמים יותר. המחיר: 109 שקלים
יקב זנאטו, ריפאסה  (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')
יקב זנאטו, ריפאסה (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')

 זימא, 602020, 2017 - איטליה
עם תווית בולטת, שם שמורכב מספרות והרכב זנים אופייני לבורדו שבצרפת ולא לאזור שבו הוא נעשה – ונטו שבצפון איטליה, לא מפתיע שהיין הזה מציע חוויה מיוחדת. מקור שמו הוא היחס בין הזנים: 60 אחוז קברנה סוביניון, 20 מרלו ו-20 קברנה פרנק, הוא התיישן כעשרים חודשים בחביות, נעשה בשילוב בין שיטות מסורתיות למודרניות ומתאפיין בניחוחות פרי שחור, אדמה ותבלינים, טעמים מורכבים וסיומת ארוכה. המחיר: 185 שקלים

יקב זימא, 602020 (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')
יקב זימא, 602020 (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')

איל פינו, די ביסרנו 2015 – איטליה
אזור היין בולגרי, שבמערב טוסקנה לחופי הים התיכון, ידוע ביינות ה-'סופר טוסקן' שנעשים בו. אלה הם יינות שלא נעשים על פי המסורות המקומיות וזוכים להצלחה כבירה ברחבי העולם. היין, שנעשה מכרמים הממוקמים מעט דרומית לבולגרי, מענבי קברנה פרנק, מרלו ופטי ורדו, הוא צרפתי באופיו. יש לו ריחות מפתים של פירות אדומים ושחורים, אדמה, עשבי תיבול, פרחים ותבלינים, טעמים מורכבים ומבנה מוצק ואלגנטי. המחיר: 299 שקלים

איל פינו, די ביסרנו (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')
איל פינו, די ביסרנו (צילום: באדיבות רשת 'יין בעיר')

מהדורת החורף מגיעה
וודקה
היא כידוע משקה חסר טעם או ריח, בעיקר כשהוא קפוא ואיכויות הזיקוק והסינון שלו באות לידי ביטוי בעיקר בבוקר שאחרי השתייה. אז איך מבדילים בין וודקה לוודקה? דרך מקובלת ומוצלחת לעשות זאת היא להתרכז במרקם – הדרך שבה המשקה מתיישב על החיך ואיך הוא נפרדת ממנו. אחת הוודקות שאת המרקם שלה קשה מאוד לפספס, גם בטעימות עיוורות היא בלוגה, שמיוצרת בסיביר ממים מקומיים טהורים ומזוקקת בדודי נחושת, שתורמים למגע הרך והעשיר שלה.
 
דרך נוספת לזהות את המותג היא באמצעות בקבוקי המהדורות המיוחדות שלו שמעוצבות כמו פריטי אספנות. החורף הושקה בישראל, מהדורה חדשה של בלוגה: Beluga Noble Winter. הוודקה אותה וודקה, אבל את בקבוק, המעוצב ב:"סגנון אסתטי הלקוח מעולם עיצוב הפנים" רוב הסיכויים שלא תחביאו בפריזר. מחיר מומלץ לבקבוק ליטר: 155 שקלים

וודקה בלוגה, מהדורת חורף 2021 (צילום: יח''צ חו''ל)
וודקה בלוגה, מהדורת חורף 2021 (צילום: יח''צ חו''ל)

זה חורף זה?
מה הכניס את היינות מאזור שאבלי, שבצפון חבל בורגון שבצרפת, לרשימת היינות הלבנים המבוקשים ביותר בישראל? קודם כל השם.'שאבלי', נשמעת כמעט כמו מילה בעברית והרבה יותר קל להגות אותה בלי להתבלבל. אם מוסיפים לזה את המחיר, שבמקרים רבים ידידותי יותר מאשר יינות שרדונה מבורגון ואת האופי הרענן, המינראלי והנעים לשתייה של היינות, מתקבלת נוסחה מנצחת.
 
מאחר והחורף הנוכחי לא מתנהג כל הזמן כמו חורף, הוחלט ברשת 'דרך היין' להציע לחברי המועדון שלה ולמצטרפים חדשים שני יינות שאבלי בחצי מחיר: ארבעה בקבוקי שאבלי של 'ג'ורג' דה בף', יצרן צרפתי גדול ומוכר ב-300 שקלים (במקום 599.60), או שישה בקבוקי שאבלי של היקב המשפחתי דומיין דניס רייס ב-420 שקלים (במקום 839.40). חורף או לא, זו נראית כמו יופי של עסקה.

יקב דומיין דניס רייס, שאבלי (צילום: יח''צ)
יקב דומיין דניס רייס, שאבלי (צילום: יח''צ)