כנאפה ביתית

החומרים:
200 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת כנען "השף הלבן"

לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
½ לימון עם הקליפה או ½ תפוז עם הקליפה או 2 טיפות תמצית מי ורדים
1 שקית סוכר וניל

להגשה:
חופן פיסטוק קצוץ

אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס.

שמים בקערה את שערות הקדאיף. מפרידים אותן זו מזו בעזרת הידיים. מוסיפים חמאה ומערבבים כך שכל השערות יצופו.

מחממים מחבת משומנת. כשהיא חמה, מסירים לרגע מהאש ומסדרים בה מחצית מאטריות הקדאיף בשכבה אחידה. עליהן שמים את הגבינה (מפזרים גושי גבינה) ועליה מניחים את יתרת אטריות הקדאיף בפיזור אחיד. מהדקים מעט.

מטגנים על להבה נמוכה־בינונית, במחבת מכוסה, 7־8 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה. הופכים בעזרת צלחת ומטגנים 5־6 דקות נוספות עד הזהבה.

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פיסטוקים קצוצים, יוצקים סירופ ומגישים.