החומרים:
1 עוף שלם טרי "תנובה"
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן זית
2 כוסות פריקה (להשיג בחנויות טבע)
⅓ כוס פירות מיובשים קצוצים (תאנים, משמשים, שזיפים, חמוציות)
100 גרם שקדים קלויים קצוצים או צנוברים קלויים קלות
1 כפית בהראט
½2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח

למשרה:
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
¼ כוס סילאן
2 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה:
מערבבים בקערית את מרכיבי המשרה. מורחים היטב את העוף במשרה. בחלק החזה מפרידים את העור כך שנוצרים כיסים שדרכם מורחים גם את החזה, מתחת לעור, במשרה. מכסים ושומרים במקרר כשעתיים (אפשר ללילה).

מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מצרפים את יתר חומרי המילוי למעט המים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוציאים את העוף מהמקרר, מעמידים אותו בקערה כך שפתח המילוי כלפי מעלה וממלאים במלית.

שמים בתבנית (אפשר לצפות בנייר אפייה) את יתרת המילוי, עליה את העוף כך שהחזה כלפי מטה וסביב את קוביות הדלורית. מורחים את העוף בשאריות המשרה. מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף ומהדקים היטב לאטימה. צולים בתנור שחומם ל־220 מעלות כ־50 דקות, מוציאים, מסירים את הכיסוי, צולים כ־15 דקות נוספות עד השחמה ומגישים.