אתמול נערך דיון בבג"ץ בעקבות עתירת התנועה לאיכות השלטון בדרישה להורות ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה לפרשת הצוללות או לפתוח בוועדת חקירה. עורך הדין אורי קורב, שייצג את מיקי גנור בדיון בבג"ץ, שוחח היום (שלישי) עם אראל סג"ל ורועי עידן ב-103fm ועדכן בפרטים, תוך שהוא מסביר למה לא תמך בבקשה. בהמשך, הצטרף לשיחה עורך הדין תומר נאור מהתנועה לאיכות השלטון שהגיב לדברים.




אתמול נערך דיון ארוך בעקבות עתירת התנועה לאיכות השלטון בדרישה לפתוח או להורות ליועמ"ש לפתוח בחקירה. אתה הופעת כעו"ד של מר גנור אבל לכאורה היית צריך להסכים לזה כי גנור אמר שהוא תומך בכך לא?

"נכון אבל לא מהנימוקים שלהם, לפעמים אתה מסכים למשהו בגלל נימוקים אחרים. הנימוקים מבוססים לכאורה על טענות שאמורות להיות מבוססות על ראיות אבל מאחוריהן אין ממש. אנחנו סבורים שאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית יראו דבר אחד מאוד ברור שכמו שקבע היועמ"ש אין חשד אפילו קל שבקלים לאבק שבפלילים השאלה היחידה שאם היו אי סדרים מנהליים אנחנו סבורים שאולי היו כאלה אבל לא נפל בהם שום רבב מבחינה מוסרית או פלילית וכל מה שהראו שם זה אנשים שכל מה שעמד לנגד עיניהם זה טובת המדינה".

ראיתי את עו"ד שרגא אומר שלתחושתו ביהמ"ש קיבל או ראה בחיוב את עיקר טענותיהם. התרשמותך?
"ממש ממש לא, אני חושב שביהמ"ש הרושם שלו היה והוא גם אמר את זה לעותרים שהקמת ועדת חקירה ממלכתית היא בסמכות של הרשויות ואי אפשר לאכוף זאת עליה. לגבי הנהלים בצוללות לא הייתה שום התייחסות חיובית מצידו של ביהמ"ש להפך הוא התייחס לכך שהנושא נידון כבר. המקום היחיד שביהמ"ש הקשיב נקרא לזה כך וממש לא חושב שהוא יעשה משהו היה בנושא המניות וגם שם ספק עצום בעיניי אם ביהמ"ש יתערב.

הרושם שלי היה שכלל כל הטענות שלהם נדחו בשלב הדיון. התנועה לאיכות השלטון ביקשה שיפתחו בחקירה פלילית ואני אמרתי בדיון שצריך לפתוח בחקירת פלילית אבל נגד לכאורה הפעולות שנקטה התנועה לאיכות השלטון בגלל שהתנועה לאיכות השלטון עשתה שורה של המלכים שמעלים יותר מחשד לכאורה בעיניי לזיהום ההליך, לשיבוש הליכי משפט, אולי להדחת עדים וכו' מהסיבה הפשוטה – התנועה לאיכות השלטון היא לא רשות חוקרת ואם אתה או אני היינו ניגשים לעדים שמסרו עדות במשטרה שכל עד אומרים לו לא לדבר על תוכן העדות וודאי לא עם מי ששם עצמו כשרות חוקרת.

הם עשו את זה באופן שיטתי והם לקחו תצהירים באופן מתואם כשהם באים עם אג'נדה והם פונים לאנשים שלחלקם יש אג'נדה ומביאים שורה לש תצהירים שכולם הולכים עם אותה אג'נדה שלהם ותצהירים של אחרים שאומרים דברים אחרים כמובן אל הובאו אבל החמור מכול שהתנועה פנתה לאנשים שמסרו הודאות במשטרה והביאה תצהירים מטעמה שיש בהם סתירות מהותיות לדברים שנמסרו במשטרה. אחת הדוגמאות זה אחז בן ארי מי שהיה היועמ"ש של משרד הביטחון שמעיד במשטרה על שיחה שהוא קיים עם עו"ד שמרון.

תומר נאור: "האמירה שעשו חקירה וכן הלאה? מדובר באנשים פרטיים, במידע גלוי ושרובם אמרו שמסרו למשטרה בצורה זו או אחרת. עשינו את העבודה שלטעמנו היו צריכים לעשות היועמ"ש ומבקר המדינה. גבינו את התצהירים, החתמנו את האנשים והכול היה שמור בכספת. כשהגשנו את העתירה העברנו אותם במעטפה חתומה לבית המשפט וליועמ"ש. רק אחרי שהיועמ"ש וביהמ"ש אישר לפרסם את אותם תצהירים הם הועברו אל המשיבים ומצאו את דרכם החוצה. עמד אתמול עו"ד אורי קורב והקריא מתוך עדויות של המשטרה. גם על זה צריך לתת את הדין ולדבר. לגבי ועדת חקירה – אמר אתמול השופט עמית בדיון שניתן לקיים ועדת חקירה בדלתיים סגורות. הציבור צריך לדעת מה קרה".

קורב: "אנחנו שומעים שהם פנו לרשויות ולא נענו ואז גבו תצהירים, אתה לא יכול לעשות דין לעצמך. הציבור צריך לדעת? רוב הדברים נחקרו והציבור אמור לדעת אותם אם החומרים יפורסמו או במסגרת ההליך. הציבור ידע. זה שהייתה חקירה והיא לא התלבשה על רה"מ, זה לא אומר שלא נעשתה חקירה".