עוגת תפוזים וקוקוס בקערה אחת

החומרים:

½ כף תמצית וניל משובחת
קליפה מגוררת מחצי תפוז
קליפה מגוררת מלימון בינוני
2 ביצים גדולות
½1 כוסות (190 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
¾ כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
150 גרם תפוזונים סיניים מסוכרים, חתוכים לרבעים ומנוקים מחרצנים
120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1 כוס (200 גרם) סוכר

אופן ההכנה:
משמנים היטב בחמאה תבנית מוארכת אינגליש קייק ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתוכנית חום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו).

בקערה בינונית מערבלים יחד את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפות התפוז והלימון המגוררות במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים לתערובת אוורירית. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את הקוקוס, מיץ התפוזים ומיץ הלימון. מערבלים רק עד שכל החומרים מתאחדים. מוסיפים את התפוזונים הקצוצים ומערבבים במרית.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 45־40 דקות, עד שפני העוגה זהובים־שחומים ומרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים בתבנית.