לחם תירס, עירית וזיתי קלמטה

החומרים:
¼ כוס פתיתי פרמזן קולקשן
1 כוס (125 גרם) קמח
¾ כוס (120 גרם) פולנטה
(קמח תירס צהוב טחון גס)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
½ כוס גבעולי עירית קצוצים
½ כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15% או 27%
⅓ כוס (80 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
1 ביצה גדולה
60 גרם חמאת "תנובה", מומסת +
חמאה נוספת לשימון התבניות

אופן ההכנה:
משמנים 8 שקעים בתבניות שקעים מעוצבות (מסיליקון או ממתכת; תכולת שקע 100־90 מ"ל. אם אין תבניות שקעים מעוצבות, אפשר להכין את הלחם בתבניות מאפין רגילות) במעט חמאה מומסת, וזורים מעט פולנטה על תחתיתם ועל דופנותיהם. מנערים את עודפי הפולנטה לכיור. אם משתמשים בתבניות סיליקון, מניחים אותן על תבנית שטוחה גדולה. מחממים את התנור לחום מעט גבוה יותר מבינוני (190 מעלות).
בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, הפולנטה, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מוסיפים את העירית והזיתים ומערבבים שוב. יוצרים גומה במרכז התערובת. בקערה שנייה טורפים יחד את השמנת, החלב והביצה ויוצקים לגומה. מוסיפים את החמאה המומסת והפרמזן, ומערבבים במרית סיליקון רק עד שהתערובת אחידה.

מחלקים את התערובת בין השקעים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25 דקות. מצננים 10 דקות לפני שמשחררים את כיכרות הלחם מהתבניות.