סיעת יהדות התורה התכנסה היום (רביעי) לישיבה מיוחדת בכנסת בנושא האירועים שהתרחשו בירושלים ביום ראשון האחרון, שושן פורים. נושא הישיבה הוגדר ע"י הסיעה כ"סלקציה, התעמרות, קנסות ועוצר התחבורה הציבורית על הציבור החרדי בשושן פורים בירושלים". 

בהודעה שפרסמה הסיעה בתום הישיבה נכתב כי "סיעת יהדות התורה דוחה מכל וכל את החלטת בג''ץ על הכרה בגיור רפורמי וקונסרבטיבי. הסיעה תציב כתנאי הצטרפות לקואליציה עתידית לחוקק חוק גיור על פי ההלכה ופסקת ההתגברות. סיעת יהדות התורה רואה בחומרה את החלטות הממשלה וקבינט הקורונה המתעמרות בציבור החרדי ומתעלמות מצרכיו, מפחד התקשורת המוטה והמסיתה נגד הציבור החרדי. הסיעה דורשת לחקור את ההחלטה על הפסקת התחבורה הציבורית בשושן פורים לירושלים, החלטה שניתנה שעה קצרה לפני כניסת השבת, שעה שעשרות אלפי איש שבאו או יצאו מירושלים היו בדרכים ללא שידעו שהתקבלה החלטה המונעת מהם לחזור לבתיהם". 

סגן שר התחבורה, הרב אורי מקלב, תיאר בפני חברי הסיעה את היערכות משרד התחבורה ביום חמישי האחרון לתגבור משמעותי של התחבורה הציבורית לירושלים וממנה בשושן פורים, ואת האבסורד בהחלטת קבינט הקורונה למחרת בניגוד להיערכות משרד התחבורה. הסיעה דורשת מיו''ר ועדת הכלכלה לכנס את הוועדה בהקדם ולבטל את ההחלטה הבלתי חוקית ובלתי מוסרית בעליל שכוונה נגד הציבור החרדי, על מנת שהקנסות שניתנו מכוח החלטה זו יבוטלו.

עוד נמסר כי "סיעת יהדות התורה לא תשתף פעולה עם משטרת ישראל ומבקשת מראשי הרשויות החרדיות לנקוט גם בצעד זה, עד להתנצלות משטרת ישראל על הדו''ח השקרי, בו תואר בין היתר כי אלפים מהציבור החרדי שותים לשוכרה בזמן קריאת המגילה או עריכת טישים בשושן פורים בבית שמש. על סמך הדו''ח השקרי והמגמתי התקבלה ההחלטה על ההתעמרות בציבור החרדי בשושן פורים".

לבסוף נמסר מהסיעה כי "סיעת יהדות התורה תיוועץ בגדולי ישראל על המשך שיתוף פעולה עם החלטות הממשלה וקבינט הקורונה, המוטות פעם אחר פעם נגד הציבור החרדי, כולל החשש של הטלת סגר בחג הפסח. בנוסף, הסיעה תנתק קשר עם כתבים וגופי תקשורת המפרסמים ''תחקירים'' שקריים ומוטים נגד הציבור החרדי".

נציגי יהדות התורה (צילום: לע''מ)
נציגי יהדות התורה (צילום: לע''מ)

ח"כ הרב ישראל אייכלר אמר במהלך הישיבה כי "הציבור מאשים אותנו על פשעי השלטון בימי הפורים בפרט, ובכל השנה האחרונה בכלל. על מה שידענו, ויותר מכך על מה שלא ידענו, כמו ההחלטה להטיל מצור תחבורתי על ירושלים. הציבור לא מקבל את המידע על העבודה הקשה שאנו עושים ימים ולילות לעזור לאנשים מול גזירות השלטון". 

הוא הוסיף כי "עלינו לקחת אחריות על המחדלים ועל פשעי הממשלה נגד הציבור החרדי. הציבור מצפה מאיתנו תגובה מעשית הולמת כדי לבלום את הכניעה של הממשלה וזרועותיה לתעמולת ההסתה ועלילות התקשורת. אני מציע שלא רק ראשי הערים החרדיות, אלא כל חברי הכנסת והשרים ינתקו כל קשר עם השלטון בנושא הקורונה עד שראש הממשלה יתנצל בפני אזרחים חפים מפשע ותהיה חקירה על תהליך קבלת החלטות נגד הציבור החרדי".

ח\'\'כ ישראל אייכלר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
ח\'\'כ ישראל אייכלר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

כזכור, במהלך חג פורים, בין הימים חמישי לראשון, הונהג עוצר לילי, הכולל מספר מגבלות זאת במטרה למנוע מסיבות והתקהלויות המוניות. כזכור, בניסיון להקשות על התקהלויות אסורות, גם התחבורה הציבורית אל העיר נעצרה. בתגובה, צעירים רבים קיימו מסיבות בשעות הצהריים במספר ערים, בהן תל אביב וירושלים.

בנוסף, הוחלט בממשלה על הטלת הגבלות שונות על ירושלים במהלך שושן פורים, כדי למנוע התקהלויות וטישים בתחומה. בין היתר, בניסיון להקשות על התקהלויות אסורות, גם התחבורה הציבורית אל העיר נעצרה. הדבר גרם לכך שמאות אזרחים נטשו את רכביהם בכבישים המובילים לירושלים והחלו ללכת ברגל לעבר הבירה לרגל חגיגות שושן פורים. המשטרה נערכה בכוננות שיא לקראת ההתקהלויות שצפויות להתקיים בעיר בניגוד לתקנות הקורונה והציבה מחסומים רבים ברחבי העיר, במטרה לאתר הסעות מאורגנות בדרכן לחגיגות.

על אף המאמצים למנוע את ההתקהלויות, בבית המדרש של חסידות גור בירושלים התקיים טיש בהשתתפות אלפי בני אדם, בניגוד להנחיות. בחסידות גור, החסידות הגדולה והחזקה בישראל, טוענים כי כל המשתתפים באירוע הם מחוסנים ומחלימים.