לילא (ארבע וחצי), חאלד (3) ואבראר (1.5) מוחמד אבו סבית, הם הילדים שנספו הבוקר (חמישי) בשריפה שפרצה בחורה שבנגב. הוא הובאו למרפאה מקומית כשהם מחוסרי הכרה וככל הנראה שאפו עשן. צוות מד"א הגיע למקום, ביצע פעולות החייאה בשלושה, ופינה אותם לבית החולים סורוקה, שם נאלצו לקבוע את מותם. 

מהמשטרה נמסר כי השלושה הובאו בידי בן משפחה לטיפול רפואי במרפאה המקומית כשמצבם היה אנוש. כמו כן, השוטרים הגיעו למקום ופתחו בחקירה. הם איתרו את זירת השריפה בבית בפזורת שכונה 13 בחורה, ולמקום זומן חוקר שריפות.

אמם של הילדים סיפרה לכאן ב' לאחר האסון כי הם היו כלואים באוהל ולקח עשר דקות לחלץ אותם. עם זאת, מדוברות כבאות והצלה במחוז דרום נמסר כי עד לטיפול בילדים במרפאה, הם לא הוזעקו לאירוע משום שלא התקבלה הודעה. הם הוסיפו: "בעקבות הודעה שהתקבלה ממד"א על שלושת הילדים שהגיעו למרפאה לאחר שאיפת העשן, הוזנק צוות חקירה למקום האירוע בראשות מפקד תחנת באר שבע יחד עם צוות כיבוי. הצוותים מבצעים כרגע תחקור מלא של האירוע ולאחר מכן יפורסמו המסקנות".

אמבולנס מד''א  (צילום: תיעוד מבצעי מד''א)
אמבולנס מד''א (צילום: תיעוד מבצעי מד''א)

ראש מועצת חורה הוסיף בראיון כי "האבא והאמא של הילדים הם הורים צעירים, אני חושב שאין להם עוד ילדים ומצבם קשה מאוד". הוא מתח ביקורת על המדינה וציין כי "אירועים דומים חוזרים על עצמם בגלל דרכי החימום ביישובים הבדואיים בחורף - "אלה לא בתים, הם כמו צריפים. אין תשתיות וכבישים. אין חשמל מסודר בבתים. אנשים גרים ביישוב יותר מ-20 שנה בתנאים של מחנה פליטים. הם לא מקבלים שירות".

פראמדיק מד"א, שי קדוש, וחובש בכיר במד"א, אמיר אבו סיאם, סיפרו: "כשהגענו למרפאה הובילו אותנו אל חדר הטיפולים שבו שכבו שלושת הילדים, שתי ילדות בנות ארבע ושנה, וילד בן שלוש, כשהם מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה ועם סימני שאיפת עשן ופיח בעקבות שריפה שהתלקחה בביתם. הצטרפנו לצוות המרפאה והמשכנו את פעולות ההחייאה המתקדמות שכללו תרופות מיוחדות, הנשמה ועיסויים, העלינו אותם לניידות הטיפול הנמרץ ופינינו אותם במהירות לבית החולים תוך המשך ביצוע פעולות החייאה מתקדמות כשמצבם קריטי".

לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בכל שנה בממוצע פונים למיון כ-52 ילדים בשל פגיעות מאמצעי חימום. בעשור האחרון, 2010-2020, מתו 15 ילדים כתוצאה משימוש לא בטוח באמצעי חימום, בארבעה מהמקרים הגורם לתמותה היה הרעלת גז. 

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "במיוחד בימים קרים אלו חשוב להבין שאמצעי החימום הבטוחים ביותר לשימוש הם כאלו שאינם כוללים גז או אש גלויה. מזגן ורדיאטור הם אמצעי החימום הבטוח ביותר. במיוחד בסביבת ילדים, חשוב לבחור באמצעי חימום בטוח מכיוון שהם פגיעים יותר ממבוגרים. אנו קוראים לכל ההורים, אל תגידו לי זה לא יקרה - במידה ובכל זאת משתמשים באמצעי חימום הכולל גז יש לבדוק היטב את תקינות המכשיר ומערכת הגז על ידי איש מקצוע מוסמך".