מאפה פילו דל קלוריות עם גבינות וקינמון

החומרים:

לבצק:
⅔ חבילת בצק פילו "מעדנות", מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
ספריי שמן (אפשר להחליף בחמאה מומסת לגרסה מעט יותר מושחתת)

למלית:
500 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
¾ כוס סוכר לבן
ביצה בגודל L
½1 כפיות אבקת קינמון
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
ביצה, טרופה

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
להכנת המלית, טורפים היטב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
על נייר אפייה פורסים עלה פילו ומרססים חצי ממנו (לרוחב) בשכבה דקה ואחידה של ספריי שמן. מקפלים מעליו את החצי השני כך שמתקבל עלה רחב.
בעזרת גלגלת פיצה/סכין חדה, פורסים את עלה הפילו לארבעה מלבנים. בעזרת שק זילוף/שתי כפיות מניחים מעט ממלית הגבינה בקצה הקצר יותר של המלבן ומגלגלים לצורת סיגר.
מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם שאר העלים. מברישים את העלים בביצה טרופה ואופים במשך 20 דקות, או עד שהמאפים זהובים.