המשק ממשיך להתאושש: שיעור האבטלה בחודש מרץ עומד על 9.5% לעומת 14% בפברואר, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (רביעי). 

בתוך כך, שר האוצר ישראל כ״ץ הנחה את מנכ״ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר שלא להוריד 10% מדמי החלת למובטלים - עד לתאריך 12.6, יום ביצוע תשלומי החל״ת עבור חודש מאי. השר כ״ץ הוסיף, כי בכוונתו להסדיר עד למועד זה תוכנית כוללת לתעסוקה המשכית לקראת סיומם הצפוי של תשלומי דמי החל״ת בסוף חודש יוני. בנוסף הנחה השר כ״ץ, כי במסגרת התוכנית החדשה ינתן גם מענה לסוגיית הפחתת דמי החל״ת.

במחצית השנייה של מרץ הנתונים עוד יותר טובים, כשמספר המובטלים עמד על 261 אלף איש, שהם 8.9 אחוזים, לעומת 9.8% בשבועיים הראשונים של החודש. עוד עולה מהנתונים כי בחודש האחרון חזרו לעבודה 182 אלף בני אדם.

באיזו עיר יש הכי הרבה מובטלים?

שר האוצר כ"ץ בירך על הנתונים, ואמר כי הם משקפים את המשך המגמה החיובית והתוצאה הישירה של החזרת המשק לפעילות שהתאפשרה בזכות החיסונים ובזכות רשת הביטחון הכלכלית הנרחבת שפרסנו לעצמאים, לבעלי העסקים ולמובטלי הקורונה, ואשר נתנה להם את התשתית הכלכלית לעבור את תקופת המשבר, ואת המשאבים לשוב לפעילות עם פתיחת המשק. 

כ"ץ הוסיף כי "כעת אנו פועלים במרץ להוציא לפועל סיוע מיוחד למעסיקים לקלוט אנשים שהיו מחוץ לשוק התעסוקה זמן רב, ובמקביל ממשיכים במתן תמריצים שיסייעו למובטלים ותיקים ומאיצים את התקציב ואת ביצוע ההכשרות המקצועיות למקצועות מועדפים בעלי שכר ופיריון גבוה.

"כמו כן, בימים אלה אני ממשיך לקיים עם בכירי האוצר דיונים רבים לשם התאמת וגיבוש מדיניות התעסוקה לאחר חודש יוני והצעדים הנדרשים, זאת בשים לב לירידה בנתוני האבטלה מתחת ל-10% והמגמה החיובית המסתמנת, הכל כמובן מבלי לפגוע באלו שעדיין אין ביכולתם לשוב ולעסוק במשלח ידם לאור המגבלות שנותרו בתוקף. נתון חיובי זה מצטרף לשיפור הכללי במגמות המאקרו של המשק הישראלי ובהם הכנסות המדינה, התאוששות ניכרת במסחר, בפנאי וכן שיא ברכישות כרטיסי אשראי, שמהווים יחדיו איתות לאיתנות הכלכלה הישראלית״.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב גם הוא על הנתונים ואמר: "לראשונה שיעור האבטלה החודשי ירד מתחת ל-10%. שיעור האבטלה לחודש מרץ עמד על 9.5% לעומת 14% בפברואר. מ-25% אבטלה בשיא המשבר, הצלחנו להגיע ליעד של פחות מ-10%, והנתון ימשיך ויירד. זה קורה בזכות מיליוני החיסונים שהבאנו לישראל שהביאו לפתיחת המשק, להזנקת הכלכלה הישראלית ולחזרה לחיים״.