האם צריכה רבה יותר של פטריות מכל סוג יכולה להפחית את הסיכון לחלות במחלת הסרטן? כך לפחות עולה ממחקר חדש שנערך בידי חוקרים אמריקאים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת פנסילבניה.

החוקרים, שמסקנותיהם פורסמו לאחרונה בכתב העת Advances in Nutrition, ערכו סקירה שיטתית ומטא־אנליזה של 17 מחקרים שנערכו בין השנים 1966־2020. הם כללו במחקר המקיף נתונים של יותר מ־19,500 חולי סרטן, כדי להעריך את הקשר שבין צריכת פטריות לבין הסיכון לחלות בסרטן, ובייחוד בסרטן השד.

הם מצאו כי אכילה יומית של 18 גרם פטריות בלבד (גודל של פטרייה בינונית אחת) מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן ב־45%. ממצאים אלו תואמים נתונים שפורסמו בעבר, שלפיהם פטריות מפחיתות את הסיכויים לחלות בסרטן ערמונית וצוואר הרחם.

פטריות ידועות כבר שנים ארוכות כבעלות סגולה לאריכות ימים, בעיקר במזרח הרחוק. הן עשירות בתרכובות ביו־אקטיביות, וידועות כמקור טוב לסיבים תזונתיים, למינרלים ולוויטמינים שונים כמו אשלגן, ויטמין B ומגנזיום. נוסף לכך, הן דלות בקלוריות ובשומן ואף עשירות בנוגדי חמצון שונים, המסייעים בהפחתה של מחלות כרוניות ודלקות.