יקב רקנאטי, גליל עליון, סוביניון בלאן 2020
היין נעשה מענבי הגליל העליון, תסס בטמפרטורה נמוכה כדי לשמר את הרעננות והתיישן על משקעיו במיכלי נירוסטה. התוצאה קלאסית ומרעננת עם ריחות רעננים של הדרים, עשב קצור ופרחים, כשברקע מעט מינראלים, מרקם מעודן, חמיצות נושכת וסיומת מלאת חיים.
הגבינה שלו: עיזים
המחיר: 59 שקלים

רקנאטי, גליל עליון, סוביניון בלאן  (צילום: עמרי מירון)
רקנאטי, גליל עליון, סוביניון בלאן (צילום: עמרי מירון)
יקבי כרמל, הסדרה האזורית, גוורצטרמינר הרי יהודה 2020
הניחוחות של היין החצי יבש כוללים את כל מה שאפשר לצפות מגווצטרמינר בן גילו: מי וורדים, ליצ'י ופירות לבנים. בפה מתגלה יין מעט יותר קשוח, בעל מתיקות מתונה, חמיצות טובה מאוד ומרירות בוסרית אופיינית לזן, שמוסיפה לו נוכחות ונפח.
הגבינה שלו: קשה וחריפה
המחיר: 60 שקלים
יקבי כרמל, הסדרה האזורית, גווצרטרמינר (צילום: איל קרן)
יקבי כרמל, הסדרה האזורית, גווצרטרמינר (צילום: איל קרן)
יקב הרי גליל, גליל, אלון לבן 2020
הופעת הביכורים של היין הזה, אחיו הלבן של "גליל אלון", שנעשה ברובו מענבי ויונייה בתוספת סוביניון בלאן ושרדונה, ושארבעים אחוזים ממנו תססו והתיישנו בחביות עץ. יין בשל ועשיר, עם נגיעות עשבוניות ופרחוניות.
הגבינה שלו: רכה ובשלה
המחיר: 65 שקלים
יקב הרי גליל, גליל, אלון לבן (צילום: יח''צ)
יקב הרי גליל, גליל, אלון לבן (צילום: יח''צ)
יקב ברקן, Special Reserve, שרדונה 2019
הוא נעשה מענבי הרי ירושלים והגליל העליון, התיישן שישה חודשים בחביות ומתאפיין בריחות של פירות לבנים, הדרים, עץ אלון ומינראלים. המבנה שלו עגול, המרקם רך והחמיצות טובה. יין שכולם יכולים לאהוב.
הגבינה שלו: רכה ועתירת שומן
המחיר: 69 שקלים
יקב ברקן, ספיישל רזרב, שרדונה  (צילום: יח''צ)
יקב ברקן, ספיישל רזרב, שרדונה (צילום: יח''צ)
יקב רמת הגולן, ירדן, פינו גרי 2020
פינו גרי, הידוע גם בשמו האיטלקי פינו גריג'יו הוא זן ענבים אירופאי עתיק שמשמש לעשיית יין במגוון סגנונות. היין מסדרת ירדן, שנעשה מענבי צפון רמת הגולן מציג ריחות של תפוח ירוק, פירות טרופיים, תבלינים ופרחים, טעמי פרי עסיסיים וחמיצות טובה.
הגבינה שלו: עשירה ודומיננטית
המחיר: 75 שקלים
יקב רמת הגולן, ירדן, פינו גרי (צילום: חגית גורן)
יקב רמת הגולן, ירדן, פינו גרי (צילום: חגית גורן)

יקב סגל, רכסים, שרדונה Unoaked כרם בן זמרה 2019
מענבי כרם בן זמרה שבגליל העליון שתססו והתבגרו ללא מגע עם חביות עץ, נעשה יין מרענן וחד עם ריחות של פרי לבן ומינראלים, מבנה מרחף חמיצות נהדרת וסיומת ארוכה ועשירה בטעמי פרי.
הגבינה שלו: עיזים בשלה
המחיר: 79 שקלים

יקב סגל, רכסים, כרם בן זמרה, שרדונה  (צילום: יח''צ)
יקב סגל, רכסים, כרם בן זמרה, שרדונה (צילום: יח''צ)

יקב ננה, שנין בלאן 2019
שנין בלאן הוא אחד הזנים הלבנים היותר מעניינים שגדלים כאן, בעיקר בגלל הוורסטיליות הסגנונית רבה שהוא מאפשר ליצרנים. היין של יקב ננה שנעשה מענבי מצפה רמון מצליח להיות מצד אחד רענן ומינראלי ומצד שני עסיסי ומורכב.
הגבינה שלו: קממבר או ברי
המחיר: 95 שקלים

יקב ננה, שנין בלאן  (צילום: סטודיו אנני סלבי)
יקב ננה, שנין בלאן (צילום: סטודיו אנני סלבי)

דרך ארץ, רוזה 2020
דרך ארץ הוא מותג שמיוצר עבור חברת 'שקד', והיין הוורוד החצי-יבש הזה נעשה עבור המותג ביקב תבור. יין צנוע ורענן בעל צבע בהיר, ריחות של תות ופרחים שהמתיקות הטבעית שלו משולבת היטב בחמיצות טובה.
הגבינה שלו: חריפה
המחיר: 29 שקלים

דרך ארץ, רוזה  (צילום: איל קרן)
דרך ארץ, רוזה (צילום: איל קרן)
יקבי כרמל, הסדרה האזורית, רוזה הרי יהודה 2020
החבר הוורוד בסדרה האזורית של יקבי כרמל נעשה מענבי גראנש וטמפרניו, שגדלו בהרי יהודה. יין מקסים בעל צבע וורוד בוהק, ריחות רעננים של פירות ועשבי תיבול, חמיצות נעימה וסיומת מרעננת.
הגבינה שלו: עיזים רכה
המחיר: 60 שקלים
יקבי כרמל, הסדרה האזורית, רוזה הרי יהודה (צילום: איל קרן)
יקבי כרמל, הסדרה האזורית, רוזה הרי יהודה (צילום: איל קרן)
יקב טפרברג, אסנס, רוזה 2020
בלנד של יינות גראנש, סירה ומורבדר מעמק איילון שנבצרו בנפרד ונעשו בטכניקות שנועדו לשמר את הרעננות שלהם. יין בהיר, עם ריחות פרי לבן ומינראלים, חמיצות טובה, מרקם רך וסיומת מרעננת.
הגבינה שלו: מעושנת
המחיר: 60 שקלים
יקב טפרברג, אסנס, רוזה 2020 (צילום: איל קרן)
יקב טפרברג, אסנס, רוזה 2020 (צילום: איל קרן)
דרום, רוזה 2020
יין מרענן, טעים ונעים לשתייה, שנעשה מענבי גרנאש, זינפנדל וטמפרניו מדרום יהודה ורמת ערד. יש לו ריחות מאופקים של פירות אדומים ופרחים, טעמים מאוזנים ומלאי חיים וסיומת מהסוג שעושה חשק לעוד.
הגבינה שלו: קשה אך מעודנת
המחיר: 80 שקלים
דרום, רוזה  (צילום: איל קרן)
דרום, רוזה (צילום: איל קרן)
יקב נטופה, לאטור, רוזה 2020
ביקב נטופה מבגליל התחתון עושים את הדברים קצת אחרת, כמו הרוזה הזה למשל שנעשה מענבי טמפרניו. יין בהיר ומעודן עם ריחות פרי אדום טרי ועשבי תיבול, חמיצות טובה וסיומת מהנה.
הגבינה שלו: קשה, מיושנת ביין אדום
המחיר: 90 שקלים
יקב נטופה, לאטור רוזה  (צילום: יח''צ)
יקב נטופה, לאטור רוזה (צילום: יח''צ)
 

יקב רמת הגולן, ירדן רוזה 2020
הוא נעשה מענבי טינטה קאו, זן אדום שמזוהה בעיקר עם עמק הדורו בפורטוגל, שנבצרו ידנית ונסחטו באשכולות שלמים. יין וורדרד, מעודן ואלגנטי עם ריחות לא שגרתיים של תות שדה, עשבי תיבול ותבלינים מתוקים.
הגבינה שלו: רכה ומתובלת קלות
המחיר: 95 שקלים

יקב רמת הגולן, ירדן רוזה  (צילום: חגית גורן)
יקב רמת הגולן, ירדן רוזה (צילום: חגית גורן)
יקב הרי גליל, יראון, רוזה 2020
'יראון' היא סדרת הדגל של יקב הרי גליל ולרוזה הזה שנעשה מענבי סירה, גרנאש, וויונייה, יש את כל מה שצריך כדי להיות חלק מסדרה עילית. מארז יוקרתי, צבע בהיר, ריחות פרי אדום טרי ופרחים ומרקם מלטף.
הגבינה שלו: קשה ומתובלת בעדינות
המחיר: 109 שקלים