פרשת התיק השקוף: בית הדין הצבאי בקריה הורה היום (שני) על הסרתו של צו איסור הפרסום על נסיבות מותו של קצין המודיעין בכלא הוסר לאחר שהסתיים התחקיר בנושא והנתונים הוצגו למשפחה. ההורים נפגשו עם גורמי התצ״ר וקיבלו עדכון ביניים באשר לחקירת נסיבות המוות. "בשלב זה רב הנסתר על הגלוי ואנו ממתינים למיצוי החקירה", נמסר מעו"ד בני קוזניץ המייצג את המשפחה.

מצה"ל נמסר כי "החקירה המדוברת נפתחה בעקבות מידע בדבר פגיעה חמורה בביטחון המדינה. מהחקירה שהתנהלה בנושא עלו חשדות כי הקצין ז"ל, ששירת ביחידה טכנולוגית באמ"ן, ביצע באופן מודע מספר פעולות שפגעו קשות בביטחון המדינה. הקצין שיתף פעולה בחקירתו והודה ברבים מהמעשים שיוחסו לו".

עוד נמסר כי "החקירה העלתה כי הקצין פעל באופן עצמאי, ממניעים אישיים, ולא ממניעים אידיאולוגיים, לאומניים או כלכליים. נדגיש כי הקצין לא הופעל על ידי גורם זר או עמד בקשר עם גורמים עוינים. לצד זאת, החקירה העלתה גם כי הקצין היה מודע לפוטנציאל הנזק לביטחון המדינה כתוצאה ממעשיו, ואף ניסה להסתירם. בחקירה נבדקו גם הליכי הבקרה והפיקוח ביחידתו של הקצין, ובמקביל נערך תחקור פיקודי-מקצועי ביחידה, לטובת למידה והפקת לקחים".

הצבא מסר גם כי "הקצין היה עצור בבסיסי כליאה צבאיים. הוא נכלא בשמו, עמד בקשר עם סגל הכליאה והיה בסביבת כלואים אחרים. הקצין שהה בתא עם כלואים נוספים ולא בתנאי בידוד. במהלך שהותו בכלא זכה הקצין לזכויות כנדרש. ככל כלוא, הקצין קיבל באופן שוטף טיפול רפואי וליווי של גורמי בריאות הנפש. בני משפחתו של הקצין ביקרו אותו בבסיס הכליאה והיו עמו בקשר שוטף. בנוסף, הקצין עמד בקשר עם שתיים מידידותיו. גורמים מאגף המודיעין ביקרו אותו מספר פעמים".

לאחר שבוטל צו איסור הפרסום בעניין חקירת נסיבות מותו של הקצין, התיר צה"ל למסור את הפרטים הבאים: "בלילה שבין 17-16 במאי 2021 נמצא הקצין בבסיס הכליאה הצבאי במצב רפואי קשה בתאו. הקצין פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, שם נקבע מותו. הקצין היה עצור בבסיסי כליאה צבאיים. הוא נכלא בשמו, עמד בקשר עם סגל הכליאה והיה בסביבת כלואים אחרים. הקצין שהה בתא עם כלואים נוספים ולא בתנאי בידוד. במהלך שהותו בכלא זכה הקצין לזכויות כנדרש. ככל כלוא, הקצין קיבל באופן שוטף טיפול רפואי וליווי של גורמי בריאות הנפש.
בני משפחתו של הקצין ביקרו אותו בבסיס הכליאה והיו עמו בקשר שוטף. בנוסף, הקצין עמד בקשר עם שתיים מידידותיו. גורמים מאגף המודיעין ביקרו אותו מספר פעמים. 

"במהלך תקופת המעצר, ומספר חודשים לפני מותו, השתחרר הקצין מן השירות לבקשתו. על פי חוק בתי הקברות הצבאיים, בנסיבות אלה לא ניתן היה להביאו לקבורה בבית עלמין צבאי. ככלל, עצור שעניינו מתנהל בבית הדין הצבאי ממשיך לשהות בכלא הצבאי גם אם השתחרר משירות במהלך מעצרו. מותו הטראגי של הקצין ז"ל נבחן בימים אלו בחקירה ייעודית של היחידה לחקירות פנים באגף כח האדם (המקבילה הצבאית למח"ש). צה"ל מדגיש כי כל מקרה מוות של משרת בצה"ל או מקרה מוות במתקן צבאי מחייב בדיקה וחקירה יסודית, וכך נעשה גם במקרה זה".

כזכור, הוריו של קצין המודיעין הגישו בקשה לבית הדין הצבאי לעיין בפרטי כתב האישום. "מן הראוי כי נכיר ונדע את הפרטים אשר הובילו למות בננו מתחילת הפרשה ועד סופה העגום", ציינו. את הבקשה הגיש בשמם עו״ד בני קוזניץ, שאמר: "הוריו של המנוח ימשיכו ויעשו כל שביכולתם בכדי להגיע לחקר האמת בפרשה". בליבת הפרשה, שצפויה להישאר ממודרת - כאשר המדינה מתעקשת כי פרטיה לא יפורסמו - מסתמנים כשלים. זאת מעבר למעשים שיוחסו לקצין ושבעקבותיהם היה עצור כתשעה חודשים עד למותו.

בימים שקדמו למותו התנהל תהליך גישור בניסיון להגיע להרשעה ולגזר דין מוסכם בין הצדדים ולמנוע בכך את המשפט. הוריו של הקצין ביקרו אותו בכלא הצבאי, אולם בגלל חומרת האישומים, גם הם לא הכירו אותם באופן ספציפי. בסוף השבוע הותר לפרסום כי קצין המודיעין הצעיר לא הואשם בבגידה או בריגול ואף לא בא במגע עם גורם זר. עם זאת, אין בעובדה זו כדי להמעיט בחומרת הנזק הביטחוני הפוטנציאלי בעקבות הפעולות שיוחסו לקצין. לכן, כל עוד זה תלוי במערכת הביטחון, הפרטים של האירוע לא ייחשפו לעולם.