קרן פרס בראשית הודיעה היום על מינויו של מוריס לוי לוועדה המייעצת. לוי, דמות בולטת בתעשיית התקשורת העולמית, כיהן במשך 30 שנה כמנכ"ל קבוצת פובלסיס. במהלך עבודתו הפך את סוכנות הפרסום הצרפתית לקבוצת התקשורת השלישית בגודלה בעולם, מהמובילות בתעשייה בחידושים טכנולוגיים ודיגיטליים, והרחיב את פעילותה ביותר ממאה מדינות. כיום הוא משמש כיו"ר הוועדה המייעצת של הקבוצה. 

"אנו שמחים לקבל את מוריס לוי לועדה המייעצת שלנו", אומר סטן פולובץ, מייסד שותף ויו"ר קרן פרס בראשית. "הוא מביא איתו ניסיון וידע עשיר שיתרמו לנו, ככל שאנחנו ממשיכים להרחיב את היוזמות הפילנתרופיות של פרס בראשית לעוד מקומות בעולם. הקרן החליטה להתמקד בעיקר בצרפת, ביתה של הקהילה היהודית השלישית בגודלה בעולם, שמתמודדת לאחרונה עם עלייה במספר האירועים האנטישמיים בקרבה". 

לוי, יליד מרוקו, בן להורים שנאבקו נגד המשטר הפשיסטי של פרנקו, ונאלצו לברוח מספרד, מציין את סבו הרב כהשראה הגדולה ביותר שלו. לוי הוא יו"ר המועצה הבינלאומית של מרכז פרס לשלום, וזוכה פרס השלום והחדשנות של המרכז. הוא גם יו"ר מועצת המנהלים של מכון פסטר-ויצמן ומייסד שותף של המכון לחקר המוח הצרפתי (ICM). הוא זכה לפרסי כבוד רבים על תרומתו לתקשורת, למנהיגות עסקית, לסובלנות ושלום, ובין היתר זכה באות מפקד לגיון הכבוד הצרפתי היוקרתי ובאות מסדר ההצטיינות הצרפתי (Ordre National du Mérite). 

"לכבוד הוא לי להצטרף לוועדה המייעצת של פרס בראשית", אומר לוי. "הפרס לא רק מכיר בתרומתם של אישים יהודים לחברה, הוא גם מקצה את כספי הזכייה לטובת מטרות חברתיות. ואכן, בתקופה שבה גל האנטישמיות הולך וגואה ברחבי העולם, חשוב להעניק לקהילה היהודית תחושת הערכה והכרה. אני מקווה שאוכל לסייע לקרן ולקרב את הקהילות היהודית ברפובליקה הצרפתית זו לזו". 

הנובל היהודי 

פרס בראשית, שכונה על ידי מגזין טיימס "הנובל היהודי", מכבד אנשים יוצאי דופן על הישגיהם המקצועיים הבולטים, תרומתם לאנושות ומחויבותם לערכים יהודיים. הפרס הושק בשנת 2013 וממומן באמצעות קרן קבועה של 100 מיליון דולר שהוקמה על ידי קרן פרס בראשית. 

זוכי פרס בראשית בוחרים מטרות החשובות להם, ואת כספי הפרס, על סך מיליון דולר הם תורמים למטרות פילנתרופיות, בהן תמיכה ביזמות חברתית המבוססת על ערכים יהודיים, שיפור חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים, סיוע במשבר הפליטים העולמי, קידום שוויון לנשים, מאבק באנטישמיות, מאמצים למניעת דה-לגיטימציה לישראל, סיוע לנפגעי הקורונה ופעילות למען צדק גזעי וכלכלי בארצות הברית.

עד כה זכו בפרס בראשית ראש עיריית ניו יורק לשעבר והפילנתרופ מייקל בלומברג (2014); השחקן, מפיק ופעיל שלום מייקל דאגלס (2015); הכנר הווירטואוז והפעיל החברתי למען אנשים עם צרכים מיוחדים יצחק פרלמן (2016); הפסל והפעיל למען זכויות הפליטים אניש קאפור (2017); השחקנית והפעילה החברתית זוכת האוסקר נטלי פורטמן (2018); הבעלים של ניו אינגלנד פטריוטס ומייסד הקרן המובילה למניעת אנטישמיות רוברט קראפט (2019); המנהיג היהודי ופעיל זכויות האדם נתן שרנסקי (2020); יוצר הסרטים והנדבן הידוע סטיבן שפילברג (2021). 

בשנת 2018 כיבדה קרן פרס בראשית את שופטת בית המשפט העליון האמריקנית רות ביידר גינסבורג בפרס מפעל חיים על תרומתה לצדק חברתי ושוויון זכויות.

 למידע נוסף אודות הוועדה המייעצת וועדות פרס בראשית הקליקו כאן.