כפית אחת למנה אחת: האם יכולה להיות אפשרות בה הסלט או האנטיפסטי, מנות שנחשבות בריאות בגלל העובדה שלרוב הן מכילות אך ורק ירקות, יכולות בטעות להשפיע על המאזן הקלורי היומי שלנו לרעה? ד"ר מאיה רוזמן, הדיאטנית המומחית של 103FM עושה סדר בעניין, ומתייחסת לאשם המרכזי - השמן.

"שמן זית איכותי הוא חלק בלתי נפרד מסלט ערבי קצוץ", פצחה רוזמן. "הוא מדגיש את הטעמים והריחות של הירקות, וגם חשוב לספיגת ויטמינים מסיסי שומן. גם כשמדובר באנטיפסטי כולנו כבר יודעים שאם רוצים שהמנה תצא טעימה, חשוב להוסיף שמן זית. אבל אם מזליפים מעל הירקות שמן בלי למדוד, הסלט או האנטיפסטי עלולים להפוך עתירי קלוריות".

"בכל כפית קטנטנה של שמן מכל סוג – כולל שמן זית – יש 50 קלוריות. אם לסלט נשפכו עוד 5 כפיות, במקרה הטוב, יש בו עוד 250 קלוריות, שזה כמו לאכול עוד פיתה עם גבינה צהובה", אמרה עוד.

לסיכום הוסיפה רוזמן: "מה המסקנה? כדי לרדת במשקל חשוב למדוד את השמן ולא להוסיף יותר מכפית, לסלט, לירקות בתנור, לחביתה, או לכל מאכל אחר שכולל שמן. כפית אחת למנה אחת".